Güncel
Giriş Tarihi : 11-05-2020 14:11   Güncelleme : 11-05-2020 16:51

Üçüncüoğlu Engellilere Dikkat Çekti

Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle basın açıklaması yaptı

Üçüncüoğlu Engellilere Dikkat Çekti

Cavit Üçüncüoğlu yaptığı basın açıklamasında; "Bildiğiniz üzere, 10 Mayıs – 16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Şu anda bilinmektedir ki, Türkiye’mizin her bir ilinde engellilerle alakalı vakıf, dernek, okul, rehabilitasyon merkezleri veya spor kulüpleri bulunmaktadır.

Covid-19 virüsünden dolayı sosyal faaliyetlerin olmayacağı malumdur. Bilindiği üzere toplumumuzun %12 civarı sakat ve engellidir. En azından bu hafta münasebetiyle toplumumuz tarafından engelli kuruluşlarını ve engelli ailelerini aramak, hem engelli ve sakatlarımızın moral ve motivasyonlarını yükseltmek, hem de sahipsiz olmadıklarını göstermek açısından faydalı olur kanaatindeyiz.

Bizde bu vesileyle hem bu konuyu toplumumuzun gündemine getirmek hem de kendilerinin Sakatlar Haftasını kutlamak istiyoruz. Kaldı ki, misyonunu taşıdığımız Milli Görüş’ün partileri bugüne kadar en iyi hizmetleri engelliler için ortaya koymuştur.

Birkaç örnek vermek gerekirse bunlardan birincisi 1991 seçimleri sonrası Meclis’te gurup kuran Refah Partisi ve o günkü Grup Başkan Vekili Sayın Şevket Kazan ve arkadaşlarının 'Engellileri Araştırma Önergesi' vermesi ve bu önergenin mecliste kabul edilmesidir.

Daha sonra 1996’da Refahyol Hükümeti kurulduğunda 3 Aralık 1996 Dünya Engelliler Gününde o günkü Başbakan Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan TBMM’ni engelliler gündemi ile toplamış ve kanun hükmünde kararname çıkararak o günkü adıyla 'Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nı kurmuştur.

Engellilerin istihdamı, eğitimi ve rehabilitasyonları için kanuni düzenlemeler yapmıştır. Belediyeler kanununda Engelliler lehine düzenlemeler yaparak engellilerin ulaşım ve erişiminde kolaylıklar sağlanmıştır.

Biz Saadet Partisi olarak 10 milyon engellinin sorunlarını bilen ve en iyi çözüm yollarını ortaya koyan siyasi partiyiz.

Geçmişte yapılan bu hizmetleri de referans alarak bundan sonraki önceliklerimiz; engellilere eğitim ve öğretim imkânlarını sağlamak, engellilerin işsizliğini önlemek, sosyal güvencesiz Engelli bırakmamak, ağır zihinsel engelliler için 'Kerim Devlet' anlayışıyla hareket edip, onları devletin himayesine almak, engelliliğe yol açacak sebepleri ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini yürürlüğe koyabilmek için kanuni düzenlemeler yapmak, engellilerin ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmaları için imkânlar hazırlamak ve meclislerde yeterince temsil edilmelerini sağlamak, yeniden büyük Türkiye, engelsiz bir Türkiye, yeni bir dünya kurmak ancak Milli Görüş ile olur. Bu vesileyle engellilerimizin haftasını tekrar kutluyor, kendilerine sağlık-mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin