Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2022 14:48   Güncelleme : 28-07-2022 09:31

Uçurtmalar Gerze’ den havalanıyor

Gülen Uçurtma atölyesi tarafından üretilen birbirinden renkli uçurtmalar, ülkemizin dört bir yanında gökyüzünü süslüyor

Uçurtmalar Gerze’ den havalanıyor

Ülke genelinde geniş bir pazar ağına sahip olmasının yanında yurt dışına da ihracat yapan, 2010 yılından bu yana ilçemizde faaliyet gösteren Gülen Uçurtma atölyesi, birbirinden farklı, çeşitli ve renkli uçurtmalar üretiyor. Gülen Uçurtma tarafından üretilen uçurtmalar, ülkemizin dört bir yanına sevk ediliyor.

Günde bin adet uçurtma ürettiklerini ve senenin tüm dönemlerinde aktif olarak üretim yaptıklarını söyleyen Gülen Uçurtma sahibi Ahmet Yorgun, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının en yoğun dönemleri olduğunu belirtti.

Gökyüzünden aşağıyı seyreden bir gülen yüz hayal ederek ‘gülen’ bir uçurtma tasarladıklarını ifade eden Yorgun, firmanın isminin de buradan geldiğini belirtti.

İlk uçurtmamız gülen yüzlü bir uçurtmaydı 

Yorgun, “2000’ li yıllarda uçurtma yapmayı ilk düşündüğümüzde, o dönemde piyasada olan uçurtmalar takım uçurtmalarıydı; bizden de bu tarz uçurtmalar istendi. Fakat ben uçurtmanın fanatizmle ilişkilendirilmesini doğru bulmadım.

Daha sonra yukarıdan uçurtmayı uçuran kişiye bakan gülen yüzlü bir uçurtma hayal ettik ve böyle bir uçurtma tasarladık, yaptığımız ilk uçurtma gülen yüzlü bir uçurtmaydı.

Bostancı sahil şeridinde her akşam uçurtma satardık. Yıllar içerisinde o bölgenin insanları bize alıştı, sahile getirdiğimiz uçurtmalar dolayısıyla bizleri gördüklerinde ‘gülen uçurtma geldi’ derlerdi. Gülen Uçurtma ismi oradan geliyor” dedi.

Aslen Sivaslı olan firma sahibi Ahmet Yorgun, 2010 yılında Gerze’ ye yerleşerek Gülen Uçurtma Atölyesini açtıklarını belirtti. Yorgun, ürün çeşitliliği bakımından da oldukça zengin bir firma olduklarını kaydederek günde 1000 adet uçurtma ürettiklerini söyledi.

Uçurtmanın yüzlerce çeşidi var

Yorgun, “uçurtma dendiğinde akla yalnızca birkaç tane klasik model gelir fakat uçurtmanın 120 farklı çeşidi var; Türkiye’ de bu işi profesyonelce yapan firma sayısı çok az.  

Uçurtma yaptırmak isteyen vatandaşlar, kurumlar veya yetkililer uçurtmanın üzerine yapılmasını istedikleri logoyu tarif ediyorlar veya dijital ortamlar üzerinden bize gönderiyorlar, bizlerde istedikleri uçurtmaları tasarlayıp, üretiyoruz.

Uçurtmanın yapımı tasarım aşamasıyla başlıyor, uçurtmanın adedi baskının renk çeşidine veya baskı tekniklerine göre değişebiliyor. Yurt dışından ve yurt içinden yoğun talep var; bu yıl Suudi Arabistan’ a, İngiltere’ ye, Yunanistan’ a ve Rusya’ ya uçurtma gönderdik.

Ürünlerin fiyatı adedine göre, üzerindeki yazıya, logoya, baskıya göre değişebiliyor ama 10 liradan başlayıp 150 TL’ ye kadar giden bir limit aralığımız var” ifadelerinde bulundu.

Uçurtma basite alınacak bir iş değil

Personel bulmakta güçlük çektiklerini belirten Gülen Uçurtma yetkilisi Ahmet Yorgun, işi ciddiye alan eleman istediklerini söyledi. Yorgun, “uçurtma işi yaptığımız için insanlar bizi, işimizi basit görüyorlar fakat Türkiye’ de tüketilen uçurtmaların %80’ i dışarıdan geliyor; geriye kalan %15-20’ lik kısmı ise yerel üreticilerden karşılanıyor. 20 yıl uçurtma ARGE’siyle uğraştık, bu öyle ciddiye alınmayacak bir iş değil” dedi.  

Adres: 19 Mayıs Mahallesi Mehmet Saatçioğlu Sokak No: 12 B

İletişim:

Tel.: 0368 718 48 25

Gsm: 0533 464 65 92

WhatsApp: 0541 718 53 57

AdminAdmin