Güncel
Giriş Tarihi : 24-01-2023 12:57   Güncelleme : 26-01-2023 09:43

Uğur Mumcu ölümünün 30. Yıl dönümünde anıldı

24 Ocak 1993'te bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, Gerze' de adının yaşatıldığı meydanda anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 30. Yıl dönümünde anıldı

24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından anma töreni düzenlendi.

Büstü önüne karanfiller bırakıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’ nın okunmasının ardından Uğur Mumcu’ nun büstü önüne katılımcılar tarafından karanfiller bırakıldı.

Program, Atatürkçü Düşünce Derneği Gerze Şubesi Başkan Yardımcısı Yasemin Mızraklı’ nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından sona erdi.

Mızraklı konuşmasında, “Türkiye’nin yetiştirdiği bilgili, kültürlü, araştırmacı ve kalemi kuvvetli yazar ve gazetecilerin başında geliyordu.

Tarih 24 Ocak 1993’ü gösterdiğinde gazetesine gitmek üzere arabasına doğru yola koyulmuştu Uğur Mumcu. Ancak hain terör bu sefer de usta Gazeteciyi hedef almıştı. Arabasını çalıştırmasıyla patlayan bomba sonucu hayata gözlerini yuman Mumcu’nun ölümü de yazıları kadar yankı uyandırmıştı ülkede. Çünkü ölümü de yazıları kadar keskin, gerçekçi ve doğruydu.

Tarafsızdı. İnandığı gerçeklerin ve doğruların ışığında yazdığı eserler aradan 30 yıl geçmesine rağmen bizleri aydınlatır ve öğütler vermektedir. Ülkemizin bugün yaşadığı sıkıntıları 1990 yılında görerek gerek yazılarında, gerekse katıldığı programlarda korkusuzca dile getiren Uğur Mumcu’nun katledilmesi ne düşüncelerini silebilmiş, ne de güçlü kaleminin izlerini yok edebilmiştir. Ülkemizin karanlığa büründüğü bu günlerde yazılarına ve fikirlerini en çok ihtiyaç duyduğumuz isim ise yine Uğur Mumcu’dur. Yeri dolmadı ve asla da dolmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 30.yıldönümünde usta yazar ve gazeteci Sayın Uğur Mumcu’yu özlem ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin