Güncel
Giriş Tarihi : 08-12-2015 14:42   Güncelleme : 08-12-2015 14:27

Umreye Gidecek Vatandaşlara Seminer Düzenlendi

Sinop’tan Umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan umrecileri bilgilendirmek amacıyla Sinop İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

Umreye Gidecek Vatandaşlara Seminer Düzenlendi
 Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden Normal 2. tur, Otel 2.Turunda umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan umrecilerini bilgilendirmek amacıyla Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda seminerler düzenledi.


Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerlerde İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Müftü Yardımcıları Fatih Tavlaşoğlu,Mehmet İzci ve Uzungürgen Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından umrecilere bilgiler verildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, İl Müftüsü Mustafa Erkan, konuşmasında umrenin faziletini anlattı ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durdu. “Kutsal mekanlar da bulunduğumuzu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamamız gerekir.” diyen Mustafa Erkan, alışveriş ve dünya işlerinin, umrecileri tavaftan ve ibadetten alıkoymaması tavsiyesinde bulundu. İl Müftüsü Erkan “Kutsal mekânlara yapılan yolculuk, kutlu bir yolculuktur. Umre bizler için büyük bir fırsat ve imkândır, iyi değerlendirilmelidir. Kutsal topraklarda kaldığımız süre boyunca, vakitlerimizi ibadet, tevbe ve dua ile iyi değerlendirmemiz gerekir. Kimseyi incitmeden sabırlı olmalı, insanların kusurlarını araştırmamalı ve yapılan hataları affetmeliyiz. Ziyaretlerimizde Yüce Yaradanın ve Hz. Peygamber’in (sav) misafirleri olduğumuzun asla unutmamalıyız” dedi. İl Müftüsü Erkan “Cenab-ı Hak hayırla gidip hayırla dönmeyi ve umreden elde ettiğimiz kazanımları ömür boyu sürdürmeyi nasib etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın kafile başkanı olarak görevlendirildiği Umre yolculuğu, 23 Aralık 2015 tarihinde 164 umreci ile Sinop Hava Limanından Suudi Arabistan’a başlayacağı belirtildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerin sonunda umrecilerimiz seminerin çok faydalı olduğunu belirterek İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.

Seda ŞengülSeda Şengül