Güncel
Giriş Tarihi : 06-02-2017 13:54   Güncelleme : 06-02-2017 15:02

Uyanıksoy Güven Tazeledi

1997 yılında İstanbul’da kurulan Sarımsak Köyü Derneği, “Kasım Uyanıksoy ile yola devam” dedi

Uyanıksoy Güven Tazeledi

1997 yılında İstanbul’da kurulan Sarımsak Köyü Derneği, “Kasım Uyanıksoy ile yola devam” dedi.

 

134 üyesiyle İstanbul’daki Sarımsaklı vatandaşların sesi olan dernek, 2 yılda bir yapılan olağan genel kurulunu dernek lokalinde yaptı. Mevcut başkan Uyanıksoy, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeleyerek yeniden başkan oldu.

 

SİNDEF Başkan Adayı Fatih Erdoğmuş ve Yenikent Köyü muhtarı Hasan Danacı ve çok sayıda dernek bqşkanınıda katıldığı seçimde, yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Kasım Uyanıksoy (Başkan)

Mustafa Uysal

Hüseyin Dangır

Yaşar Gökgöz

Bayram Baş

İsmet Sarısoy

Selahattin Aksoy

 

“Derneğimize sahip çıkalım”

Olağan Genel Kurul’da söz alan Başkan Uyanıksoy, Sarımsaklıların bu derneğe sahip çıkması gerektiğini söyledi. “Birçok cenaze işleminde vatandaşlarımıza yardım ettik. Köyümüzdeki tarihi cami için yardım topladık. Sizin burada olmanız da bize güç veriyor. Derneğimize sahip çıkalım, bu köy bu dernek hepimizin.  Biz köyümüzün insanlarını çok sevdiğimiz için 35-40 bin liraya mal olan etkinlikler yaparak köyümüzün sorunlarını yetkililere taşıyoruz, çözüm üretiyoruz” dedi.

 

Derneğin artık belirli bir gücü olduğunun altını çizen Uyanıksoy, “bundan sonra da maddi ve manevi olarak yanınızda olacağız” diyerek Sarımsaklı vatandaşların arkasında olduklarını söyledi.

 

Erdoğmuş: “Sinoplu’nun bayrağını en yukarıya çıkarmaya talibiz”

Seçimi yerinden izleyen SİNDEF Genel Başkan Adayı Fatih Erdoğmuş ise şu şekilde konuştu: “Hemşerilerimizle, dernek başkanlarımızla, delegelerimizle ve yönetim kurulumuzla yönettiğimiz sürecimiz iyi gidiyor. Olumlu görüşler alıyoruz. Köy derneklerimizi bizzat yerlerinde ziyaret ediyoruz; dertlerini dinliyoruz. Ona göre bir çözüm üretiyoruz” şeklinde konuştu.

SİNDEF’te bugüne kadar yaşanan olayları tüm dernek başkanlarının gördüğünü belirten Erdoğmuş, onların istekleri doğrultusunda bir yönetim kadrosu oluşturduklarını belirtti. “İstanbul’da Sinoplu’yu en iyi şekilde temsil etmeye, Sinoplu’nun bayrağını en yukarılara çıkartmaya talibiz” diyen Erdoğmuş, Bundan sonra SİNDEF’in, Sinop Eğitim Vakfı’yla, Sinoplu İş Adamları Derneği’yle ve tüm diğer kurumlarla dostça bir şekilde İstanbul’da Sinop’u temsil edeceklerini söyledi.  “Kongre süreci öncesinde dernekleri ziyaret ediyoruz. 12 Şubat’ta da kongre sürecimiz var” diyen Erdoğmuş, tüm Sinoplular’ı kongreye beklediğini sözlerine ekledi.

Erkan TaşErkan Taş