Güncel
Giriş Tarihi : 31-10-2017 18:09   Güncelleme : 31-10-2017 18:59

Vali İpek Gerze'yi Ziyaret Etti

Sinop Valisi Hasan İpek, Gerze'de bir takım ziyaret ve incelemelerde bulundu

Vali İpek Gerze'yi Ziyaret Etti

Sinop Valisi Hasan İpek, Gerze'de bir takım ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Dikmen'de yaptığı ziyaretlerin ardından Gerze'ye uğrayan Vali İpek, ilk olarak İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ile bir araya geldi.

Vali İpek'i Hükümet Konağı önünde karşılayan İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve kurum amirleri daha sonra kaymakamlık makamına geçerek bir süre basına kapalı olarak kısa bir toplantı yaptılar.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Muhtarlar Derneğine geçen Vali İpek, burada da bir süre köy ve mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini dinledi. Köy muhtarları, köylerde harcanan suyun evlere pompalanması için kullanılan elektrikli su pompasının aylık harcadığı elektrik tüketim bedelinin yüksek miktarlarda olduğu bilgisini Vali İpek'le özellikle paylaşarak bu miktarın köy sakinlerinden toplanarak her ay ödendiği bilgisini verdiler. Vali İpek, Muhtarlar Derneğinde talepleri ve istekleri dinledikten sonra çıkışta muhtarlarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali İpek'in bir sonraki ziyareti İlçe Tarım Müdürlüğü'ne oldu. Burada İlçe Tarım Müdürü Özbay Akkaş'tan, Gerze'nin meşhur Hacı Kadı Tavuğu'nun üretildiğinin bilgisini alan Vali İpek, tavuk kümesine girerek Hacı Kadı Tavuğunu yakından inceledi. Ardından organik zeytin yağı damıtma tesisini inceleyen Vali İpek, burada ki üretimin oldukça önemli olduğunu, zeytin yağı tüketiminin daha sağlıklı olduğunu belirtti. Müdür Akkaş'tan damıtma işlemi hakkında bilgiler alan Vali İpek'e burada organik zeytin yağı hediyesinde bulunuldu.

Vali Hasan İpek, Tarım Müdürlüğü ziyaretinin ardından İlçemize yapılacak ve 17,5 Milyon TL'ye mal olacak İmam Hatip Lisesi ve spor kompleksinin arazisinde incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Vali İpek'e okulun yapılacağı arazi üzerinde bizzat bilgiler vererek yapılacak İmam Hatip Lisesinin özelliklerini anlattı.

Vali Hasan İpek, okul arazisini de inceledikten sonra Gerze programını sonlandırarak ilçemizden ayrıldı.

Sinop Valisi Hasan İpek'in Gerze ziyaretine, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan eşlik etti.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül