Güncel
Giriş Tarihi : 17-03-2020 12:42

Vali Şakalar'dan 18 Mart Mesajı

Sinop Valisi Köksal Şakalar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Şakalar'dan 18 Mart Mesajı

Şakalar mesajında;

"Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu kahramanlık destanı yazdığı kutsal vatan toprağıdır.

Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, tüm cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi’yle kıyılarımıza kadar gelen küresel güçlerin desteklediği işgalci donanmaya, ecdadımız büyük bir yenilgi tattırmıştır. Her türlü silah ve teknolojik üstünlüğe sahip güçlü düşman ittifakına karşı, her zaman olduğu gibi Aziz Milletimizin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık ve kahramanlık duyguları galip gelmiş ve kat kat üstünlüğü olan işgalci güçler mağlup olmaktan kurtulamamış, bu zaferle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de tohumları atılmıştır.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları korumak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da içerde ve dışarda mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadelelerimiz devam ederken, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini de idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı da kendimize bir borç bilmek, en kutsal görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin