Güncel
Giriş Tarihi : 11-03-2020 17:39   Güncelleme : 12-03-2020 15:05

Vali Şakalar'ın 12 Mart Mesajı

Sinop Valisi Köksal Şakalar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Şakalar'ın 12 Mart Mesajı

Vali Şakalar; 

"Azmin, kararlılığın ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 99. yılını kutluyor, bu marşı yazarken ‘‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyen, Milli Mücadele’nin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal Mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin