Güncel
Giriş Tarihi : 10-12-2016 11:15   Güncelleme : 10-12-2016 10:19

Vali'den Dünya İnsan Hakları Günü Kutlaması

Sinop Valisi Hasan İpek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Vali'den Dünya İnsan Hakları Günü Kutlaması

Sinop Valisi Hasan İpek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Birleşmiş Milletler Kurulu’nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul etmesi nedeniyle 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak adlandırıldı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca İnsan haklarının anayasası olarak tanımlanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” 10 Aralık 1948’de ilan edildiğinde tüm dünyada insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik uluslararası mekanizmalar oluşturulmuş ve işletilmeye başlanmıştır. Bu bağlamda ülkemizde de  bir dizi yasal düzenlemelere gidilmiş ve bu haklar Anayasa ve Kanunlarla da koruma altında alınmıştır.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali İpek, “ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Gelişmişliğin bir ölçüsü olarak kabul edilen insan hakları alanında vardığımız noktayı hiçbir zaman yeterli görmeden, hep daha iyiye daha güzele ulaşma yönünde çabalarımız sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

 

İpek, “devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görme ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Erkan TaşErkan Taş