Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2021 12:45   Güncelleme : 05-01-2021 14:25

VATANDAŞ SORUYOR?

Dikmen'deki arkeolojik kazılar neden yarım bırakıldı?

VATANDAŞ SORUYOR?

Dikmen ilçesi Akgüney Köyü, Değirmen yanı Mevkiinde, Güzelceçay-Dikmen yol yapım çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılarla karşılaşılmıştı.

Sonrasında Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerince 07.05.2015 tarihinde yerinde yapılan incelemede sonucunda arkeolojik kalıntıların Geç Roma ve Bizans Dönemlerine ait nekropol alanına ait olduğu ifade edilmişti. Arkeolojik alan içinde yapılan çalışmalar neticesinde kilise kalıntıları, mezarlar ve Tümülüs oda mezarı bulunmuştu.

İlçe sakinleri, "Dikmen her geçen gün büyümeye aday olan bir ilçe, doğası ve güzellikleriyle ön plana çıkan ilçemizin tarihi dokusuyla da turizm merkezi olmasını arzu ediyoruz.

Yapılan arkeolojik kazılar sonrası eski dönemlere ait mezar ve kilise kalıntıları ortaya çıkarılmıştı ancak arkeolojik kazılar yarım bırakıldı. İstiyoruz ki kazılar tam anlamıyla bitirilsin, ortaya çıkacak olan tarihi mekan ile ilçemizin tanıtımı adına tarihi turistlik bir alan kazandırılsın, ilçe ekonomisine de katkı sağlanmış olsun." dedi.

hakan akbaşhakan akbaş