Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2015 11:33   Güncelleme : 22-12-2015 11:11

Vuslatının 742. Yılında “Mevlana’ da Hiç/lik” Konferansı

Büyük İslam Mutasavvıflarından Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 742. yıldönümünde, Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Vuslatının 742. Yılında “Mevlana’ da Hiç/lik” Konferansı

Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Mevlana’da Hiç/lik” konulu programa; Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İdari ve Akademik kadro, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Neyzen M. Hamza Ergen tarafından icra edilen ney dinletisi ile başladı. Büyük bir beğeni toplayan ney dinletisinin ardından, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Gamze Demirel tarafından “Mevlana ve Hiç/lik” konulu konferans verildi. Konuşmasında Mevlana’nın söylemleri ve yaşantısından örnekler veren Yrd. Doç. Dr. H. Gamze Demirel, Mevlana’nın bütün insanlık için büyük bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

“Mevlana ve Hiç/lik” konulu konferansının sonunda, Yrd. Doç. Dr. H. Gamze Demirel’ e Hediyesini Vali Yardımcısı Ekrem Yaman,  Neyzen Hamza Ergen’ e İse Hediyesini Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın Verdi.

Program katılımcılara yapılan aşure ikramı ile son buldu.




AdminAdmin