Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2017 22:10   Güncelleme : 05-08-2017 15:47

Yağlı Güreşler Nefes Kesti

Gerze Belediyesi tarafından bu sene altıncısı düzenlenen Gerze Yağlı Pehlivan Güreşleri, seyir zevki yüksek ve kıyasıya mücadelelerle son buldu

Yağlı Güreşler Nefes Kesti
 Gerze Belediyesi tarafından bu sene altıncısı düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri kıran kırana geçti.

Seyir zevki yüksek, büyük mücadelelere sahne olan ve Kırkpınar'ı aratmayan 6. Gerze Yağlı Pehlivan Güreşlerine her boydan yaklaşık 400 güreşçi katıldı.

Festival alanında yapılan kıran kırana geçen yağlı güreşlere Sinop Valisi Hasan İpek, Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Gerzeli İş Adamları, dernek başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda güreş sever vatandaş güreşleri birlikte izledi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, güreşlerin başında kısa bir konuşma gerçekleştirerek; ''Bu sene altıncısını yaptığımız güreşlerimiz için yoğun emek sarf ettik. Her yıl çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince belediyenin imkanları ve sponsorların yardımıyla bu işi başarmaya çalışıyoruz. Üç yıldır yaptığımız güreş etkinliklerimizde ağalık uygulamasını kaldırdık. Tüm vatandaşlara iyi seyir ve eğlenceler diliyorum'' dedi.

Ardından güreşleri seyretmeye gelen Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ise vatandaşları selamlayarak ve er meydanında ter döken pehlivanlara başarılar dileyerek başladığı konuşmasında; ''Geçen sene de bu er meydanına gelmiş ve sizlerle birlikte olmuştuk. Sinop'umuz Ata sporumuz olan güreş konusunda fevkalade güzel bir sınav veriyor. Gerze, Dikmen, Erfelek ve Boyabat'ta belediyelerimizin öncülüğünde yağlı güreşlerimiz düzenleniyor. Ayrıca köylerimizde köy dernekleri ve muhtarlıklarımızın katkısıyla bayramlarda çok güzel güreşler tertip ediliyor. Ben Ata sporunun yaşatıldığı, yiğitliğin, kahramanlığın, adamlığın sergilendiği bu güreş organizasyonlarında emeği geçen bütün kardeşlerimizi kutluyorum. Bu vesile ile gurbetten gelmiş kardeşlerimize Güzel Gerze'mize, Sinop'umuza hoş geldiniz diyorum. İnşallah hep birlikte Sinop'u marka şehir yapacağız. Sinop'u sizlerin desteği ile Türkiye'nin kutup yıldızı yapmak için gece gündüz çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların sonrasında kıyasıya mücadelelerin yaşandığı er meydanında başpehlivanlık maçı, eski Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz ile Kocaelili başarılı güreşçi Güngör Ekin arasında gerçekleşti. Ekin, bir anlık yaptığı atakla tecrübeli Başpehlivan Şaban Yılmaz'ın sırtını yere getirerek bu seneki yağlı güreşlerin Başpehlivanı oldu.

Başaltında ise madalyayı alan isim yine Kocaelili güreşçi Abdullah Kaçmazoğlu, büyük orta da birincilik Samsunlu güreşçi Yücel Yazıcı'nın oldu.
Güreşçilere madalyalarını Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı birlikte taktı. Yağlı güreşler madalya töreninin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

6. Gerze Yağlı Güreşlerinin Resmi Sonuçları Şöyle:

BAŞ : 1. Güngör Ekin, 2. Şaban Yılmaz, 3. Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz
BAŞALTI : 1. Abdullah Kaçmazoğlu, 2. Ali İmamoğlu, 3. Özkan Yılmaz, Öztürk Korkmaz
BÜYÜK ORTA : 1.Yücel Yazıcı, 2. Ali Kazım Yavuz, 3. Adem Altun, Birol Koç
KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY: 1. Mehmet Çetin, 2. Oğuzhan Bozkurt, 3. Resul Yılmaz, Recep Türkyılmaz
DESTE BÜYÜK BOY: 1. Temel Altıntaş, 2. Yavuz Ayaz, 3. Volkan Çelebi, Kerem Nuri Can
AYAK: 1. Serkan Aydın, 2. Abdülsamet Erdoğan, 3. Mustafa Çevik, Fatih Ünal
TOZKOPARAN: 1. Kemal Can Avcı, 2. Erdem Alkan, 3. Fatih Sak, Emircan Tuna
TEŞVİK: 1. M. Ali Yılmaz, 2. Caner Garip, 3. Ali Baş, Hüseyin Maden
MİNİK 2: 1. İbrahim Özdemir, 2. Caner Baysal, 3. Necati Babacan, Gökdeniz Turan
MİNİK1: 1. Kutay Çökeren, 2. Aziz Fırat, 3. Mert Akgün, Onur Can

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül