Güncel
Giriş Tarihi : 01-04-2016 17:38   Güncelleme : 01-04-2016 18:21

Yangın Evleri Sit Kapsamında Değil

Yangın Evlerinin Sit Alanı Kapsamına Alınmasına İlişkin Teklif Reddedildi

Yangın Evleri Sit Kapsamında Değil
 Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla başvurusu yapılan Gerze Afet ( Yangın ) Evleri'nin "sit alanı" olarak tescil edilme önerisi bugün Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonumuzda gerçekleştirilen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Komisyonu tarafından değerlendirmeye alındı.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze halkı adına savunmasını yapmış ve sonucunda söz konusu Kentsel Sit Alanı talebinin reddedilmesine karar verilmiştir.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, ilçemizde 1956 yılında meydana gelen büyük yangın afetinden sonra inşa edilen, Çarşı, Hamidiye ve Köşk mahallelerinde bulunan yangın evleri ve bu evleri çevreleyen alanların kentsel sit alanı olarak koruma altına alınması için Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğüne teklifte bulunulmuştu.

Toplantıya katılan herkesin Komisyon başkanının isteği doğrultusunda çıkarılması katılımcıların büyük tepkisini alırken, birçok vatandaşımız bu konu Gerze'yi Gerzeliyi birinci dereceden alakadar etmektedir. Neticede burası bizim ilçemiz ve burada yapılacaklar tabi ki bizleri alakadar etmektedir, derken konuyu ilçemiz sakinleri adına takip etmekte olan basın mensuplarının da dışarı alınması 'Yangın Evlerinin Geleceği Hakkında' herkesin kafasında şüphe uyandırdı. Ve yetkilileri en kısa sürede konuyla ilgili detaylı açıklama yapmaya davet ediyoruz...


AdminAdmin