Güncel
Giriş Tarihi : 22-06-2021 17:25   Güncelleme : 24-06-2021 16:19

"Yaptığımız eylem, sesimizi ilgililere ve süreci tıkayanlara duyurmak içindir"

Gerze Su Ürünleri Kooperatifi, Gerze Balıkçı Barınağı ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren yeni bir basın açıklaması yaptı

"Yaptığımız eylem, sesimizi ilgililere ve süreci tıkayanlara duyurmak içindir"

Gerze Balıkçı Barınağı’nın Gerze Belediyesi’ndeki 10 yıllık kira süresinin dolması ile Gerze Su Ürünleri Kooperatifi barınağın kendilerine verilmesi için mücadele başlatmışlardı. Bu kapsamda Gerze Su Ürünleri Kooperatifi Gerze Belediye yetkilileri ile ortak bir masaya oturmuş, ortak yönetim kurulmasına karar verilmişti.

Fakat daha sonra Gerze Su Ürünleri Kooperatifi limanın kendilerine devredilmemesini sebep göstererek kayıklarını plaj ve çay bahçesi olarak kullanılan işletmelerin önüne bağlamış, eylem yapmışlardı.

Olgunsoy: "Algı Oluşturulmasından Kaynaklı Bu Açıklamayı Yapmak Elzem Olmuştur"

Yaptıkları eylemin yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu bu anlamda da Gerzelileri yeniden bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapmak istediklerini ifade eden, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Gültekin Olgunsoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Uzun zamandır halkımızın gündemini meşgul eden Gerze Balıkçı Barınağı konusunda Gerzeli balıkçılar olarak Gerze Balıkçı Barınağı kiralama sürecinde Gerze halkına taleplerimizin farklı anlatılması ve algı oluşturulmasından kaynaklı bu açıklamayı yapmak elzem olmuştur.

Bizler Gerze balıkçısı olarak su ürünleri kanunu ve ilgili mevzuatların kooperatifimize sunduğu balıkçı barınağı işletme hakkını kullanmak, Gerze kıyı balıkçısının ve dolayısı ile kooperatifimizin buradan elde edilecek işletme gelirleri ile daha modern şartlarda balık muhafazası ve pazarlaması gibi imkânlarını artırmayı hedeflemekteyiz.

Bu amaçla Gerze Balıkçı Barınağının işletmesine talip olduk ve elde edeceğimiz gelirle endüstriyel balıkçılık karşısında geliri azalan ve geçim sıkıntısı çeken balıkçılarımızın sosyoekonomik şartlarını iyileştirmek istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu doğrultuda balıkçı barınağının tarafımıza tahsisi yapılması halinde yasalara ve mevzuata uygun olarak işletilecek Gerze halkı asla mağdur edilmeyecektir.

Bu süreçte Gerze Belediyesi tarafından işletilen ve Kasım ayında sözleşmesi dolan Gerze Balıkçı Barınağının işletmesine talip olduk, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yaparak süreci başlattık.

Gerze Balıkçı Barınağı şirin Gerze’mizin en gözde yerlerinden biridir ve Gerze halkının bu alandaki sosyal faaliyetlerinin engelleneceği halkın barınak alanına alınmayacağı yönünde oluşturulan algı ve dedikodular tamamen asılsız ve yalandır.

Gerze Balıkçısı ekmeğini kazandığı Gerze halkına hiçbir zaman sırtını dönmemiştir ve dönmeyecektir. Barınak alanı halkın kullanımına açık olacak ve asla Gerze halkına ya da gelen misafirimize bu konuda bir engel teşkil edecek çalışmanın içinde bulunmayacaktır. Yapmış olduğumuz eylem sadece sesimizi ilgililere ve süreci tıkayanlara duyurmak içindir. Bunun dışında bir gayemiz yoktur. Gerze halkı şunu bilmelidir ki Gerze Balıkçı Barınağı balıkçımızın ve halkımızındır ifadelerini kullandı.

Ayrıca kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Olgunsoy, liman işletme hakkının kendilerine verildiğinde plaj ve çay bahçelerinin akıbeti ile ilgili olarak halka hiçbir yerin kapatılmayacağını, balık kafesleri için kullanılan teknelerin limana yalnızca lojistik için bağlanacağını, sözleşmenin altına ayrı bir paraf açacaklarını ve burada depolama yapılmayacağını belirteceklerini söyledi.

Gazeteci Fatih Uysal, yeni tekne alan ilçe sakinlerinin kayıklarını bağlamakta sorunlar yaşadığını, bu konuyla alakalı neler yapacaklarını sorduğunda ise Olgunsoy şuan liman içinde bir kargaşa yaşandığını ifade ederek, Gerze Su Ürünleri Kooperatifine aktif balıkçılık yapan 40 kişinin olduğunu yaklaşık 140 civarında da normal deniz teknesine sahip kişinin olduğunu kaydetti.

Olgunsoy, “biz buranın yönetimini komple aldığımızda bütün tekne sahiplerine ve yeni kayıt yaptıranlara kayıklarını bağlayabilecekleri yerler göstereceğiz. Bu konuda burada bir sıkıntı yaşanmayacağının sözünü veriyoruz” dedi.

AdminAdmin