Güncel
Giriş Tarihi : 25-07-2017 01:16   Güncelleme : 25-07-2017 10:37

Yat rallisi Gerze’de mola verdi

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) tarafından düzenlenen Karadeniz Yat Rallisi kapsamında yola çıkan dernek üyeleri Gerze’de mola verdi

Yat rallisi Gerze’de mola verdi

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) üyeleri 03-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz turu kapsamında Gerze limanına demir attılar.

Karadan kültür gezileri ile Türkiye'nin Karadeniz'ini gündeme getirmek, yatçıları Karadeniz'e düzenlenen gezilere getirmeyi özendirmek ve Turizme bir parça katkı sağlamak amacı ile düzenlenen gezi kapsamında çıktıkları yolculuklarında Gerze’ye uğrayan DADD üyeleri ilçe gezisi ardından Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Osman Belovacıklı adına Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Mızraklı tarafından ağırlanan grup, ilçe hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sonunda DADD üyeleri Gerze Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Mızraklı’ya plaket takdiminde bulundu. 


Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın yoğun programı sebebi ile katılamadığı organizasyonda plaketi alan Mızraklı, DADD üyelerine bu anlamlı ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Mızraklı; “Gerze’ye kattığınız bu önemli değerden dolayı teşekkür ederim. Kültür ve Turizm faaliyetlerinde büyük bir sıçrama yakalayan ilçemiz bu organizasyonla birlikte Yat Turizm’inde de büyük bir ivme yakaladı. Önümüzde ki sene daha büyük ve kapsamlı bir organizasyonla sözünü aldığımız 30 adet Yelkenli Yat’ı ilçemizde ağırlayacağız. Bu sayede turizm faaliyetlerimiz çok daha etkin olup esnafımız kazançlı çıkacak. Ben, öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Osman Belovacıklı ve kurumum adına sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.  

  

Gerçekleştirilen plaket töreninde konuşan Yat Sahipleri ise derneğin amacından bahsederken; “Denize, denizciliğe, su sporlarının özendirilmesine, yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak, halkımıza denizi ve denizciliği sevdirmek, topluma sportif, sosyal ve kültürel hizmetler vermek, üyeler arasında dayanışma sağlamak, bu ilişkileri geliştirmek, yurt içinde, yurt dışında aynı amaçla faaliyette bulunan derneklerle birlikte çalışmak, doğayı ve bilhassa deniz ve sahillerimizi korumak, çevre bilincini yaygınlaştırmak, ortak sorunlara çözüm olanakları araştırmak” Olduğunu belirtti.

Belediye ziyareti ardından kısa bir şehir turu daha yapan DADD üyeleri, Kulak Hamuru ziyafetiyle birlikte ilçede bir gece konaklayarak erken saatlerde ilçe Limanından çıkış yaptı.
Kaynak Vitrin Haber

hakan akbaşhakan akbaş