Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2015 23:29   Güncelleme : 06-01-2015 00:47

Yatırımlar Konusunda Mesajlar Verdi

MÜSİAD Sinop İl Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen 2014'ü Masaya Yatırırken, 2015 İle İlgili Sinop'a MÜSİAD Üzerinden Yapılacak Yatırımları Sıraladı

Yatırımlar Konusunda Mesajlar Verdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen; "MÜSİAD Sinop yönetimi olarak, bugün nasılsa, yarın da hiç bir ayrım yapmadan, şehrimizin yararına her işte, herkesle, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurmaya devam edeceğiz. Görüşmelerine devam ettiğimiz cerrahi tıp merkezi, özel okul ve bir üyemiz tarafından yapımı  planlanan yüksek öğrenim öğrenci yurdu projeleri ile şehrimize yapılacak olan yatırımlara rehberlik ve öncülük etmeye devam ediyoruz" dedi.

Sinop MÜSİAD kuruluşunun birinci yılında üyeleriyle yemekte buluştu. Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen yemek programına MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, MÜSİAD'ın kurucuları arasında er alan AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, MÜSİAD üyesi sanayici ve işadamları katıldı.

MÜSİAD Sinop güden güne büyüyor

MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, programda yaptığı açılış konuşmasında 1 yıllık süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gökmen; "Şehrimizin ve ülkemizin sahip olduğu büyük potansiyele inanarak bundan 1 yıl evvel, 'bu çorbada bizim de tuzumuz olsun' diyerek çıktığımız bu kutlu yolda, şehrimizin ilerlemesi ve gelişmesi adına çaba sarfediyor, yaklaşık 80 bin kilometre den fazla yapmış olduğumuz seyahatler ile, tüm MÜSİAD yurtiçi-yurtdışı ticari gezi heyetleri organizasyonları ve toplantılarında, şehrimizi layık olduğu şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. MÜSİAD Sinop olarak günden güne büyüyor, bu gönüllüler  kervanında bende olmalıyım düşüncesi ile aramıza katılan yeni üyelerimiz ile şehrimize katma değer üretmeye gayret ediyoruz. MÜSİAD çatısı altında toplanan işadamlarına, özgüven, vizyon, yeni pazarlar kazandırıyor, onların ilimiz ve Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamalarına imkan oluşturuyoruz.

Sinop için ortak akıl

MÜSİAD’ın 'Yüksek ahlak – Yüksek Teknoloji' düsturunun ve  24 yıl öncesinden bugünlere ışık tutan bu vizyonunun daha iyi anlaşıldığı bir dönemde, MÜSİAD Sinop  yönetimi  olarak, bugün nasılsa, yarın da hiç bir ayrım yapmadan, şehrimizin  yararına her işte, herkesle, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurmaya devam edeceğiz. Bununla da yetinmeyip, iş yaptığımız her alanda şehrimizin vizyonunu geliştirecek sosyo-ekonomik etkileşimlerle, şehrimize   toplumsal katkılar sağlayacağız. Amacımız şehrin tüm dinamikleri ile el ele vererek ortak aklı ön plana çıkarıp Sinop ve ülke ekonomisine katma değer üretmektir" dedi.

MÜSİAD'ın üye sayısı 11 bini aştı

Bu gün itibarı ile MÜSİAD'ın 11 bini aşkın üyesi ile 45 bine yakın işletmeyi temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Ahmet Hilmi Gökmen sözlerine şöyle devam etti; "MÜSİAD yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurt içinde 85 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurt dışında 5 aktif temsilci ile birlikte 63 farklı ülkede toplamda 159 nokta ile hizmet veren,iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri içinde örnek bir eğitim, rehberlik,danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, KAMU YARARINA dernek statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır. Ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefi, kamunun ve özel sektörün küresel rekabete tam anlamıyla hazır olmasını zorunlu kılmaktadır. Ülkemiz, ortaya koyduğu performansla birlikte, kritik bir eşiğe gelmiştir. Geldiğimiz konumda, orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine geçebilmemiz için, öncelikli alanlar iyi belirlenmeli, yapısal ve mikro reformlar hızla uygulanmalıdır. Bu noktada, teknolojiyi yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten bir ülke olarak, yeni kalkınma hamlesiyle birlikte, sanayide ileri teknolojiye hızla geçilmelidir. Alvin Toffler’inde işaret ettiği gibi ’ilk çağlarda güçlü olan, endüstri çağında zengin olan kazanırdı. Bilgi çağında ise bilgili olan kazanacaktır! ’Bu sebeple, en değerli sermayemiz olan insan kaynağımız güçlendirilmeli, daha fazla katma değer üreten girişimcilik desteklenmelidir. Elbette, tüm bu uzun süreli hedef ve planlar için, özgürlükleri kısıtlamayan, ülke kalkınmasına katkı sağlayan istikrarlı politikalar ve uygulamalara devam edilmeli, demokrasimizin kalitesi ve standartları da yükseltilmelidir.

İşte Sinop için sıradaki yatırımlar

MÜSİAD olarak öncülük ettikleri yatırımlar hakkında da bilgi veren Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen; "Ülkemizin, önümüzdeki dönemde daha hareketli ve  bereketli bir ekonomik sürece gireceğini öngörmekteyiz. Elbette şehrimizde bu süreçten fazlasıyla nasibini alacaktır. Geçtiğimiz aylarda faaliyete başlayan ve MÜSİAD olarak öncülüğünü yaptığımız kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde hayata geçirdiğimiz hükümlü ve sivillerin birarada çalıştığı 300 kişilik kapasitesi ile istihdama katkı sağlayan tekstil fabrikası yatırımı bir çok yönü ile, Dünya’da ilk defa ilimizde uygulanan örnek bir yatırımdır. İnşaallah önümüzdeki günlerde genel başkanımız Sayın Nail Olpak’ın katılımları ile ulusal düzeyde lansmanını hep beraber gerçekleştireceğiz. Yine yatırımcı grup şirket yetkilileri ile görüşmelerine devam ettiğimiz cerrahi tıp merkezi, özel okul ve bir üyemiz tarafından yapımı planlanan  yüksek öğrenim öğrenci yurdu projeleri ile şehrimize yapılacak olan yatırımlara rehberlik ve öncülük etmeye devam ediyoruz. Bir kaç gün içerisinde şehrimizde ağırlayacağımız yatırımcı firma yetkilileri ile biraraya gelerek kentimizin önemli eksiği ve ihtiyacı olan bu alanlardaki yatırımlarla ilgili olarak beklenen müjdeli haber ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.

Bu inanç ve azimle, şehrimize ve iş dünyamıza yönelik yaptığımız hizmetlerimizi daha ileri götürecek ve yeni hedeflerle çıtamızı daha yükseğe taşıyacağız. Ancak bu süreç, 'taşı delen, damlaların kuvveti değil, sürekliliğidir' gerçeğini bilerek, yol alacağımız uzun soluklu bir dönemdir.

Yeni dönemdeki hedeflerimizin başta şehrimiz, ülkemiz, iş dünyamız ve MÜSİAD için hayırlı olmasını temenni ediyor, yönetim kurulumuz adına sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Program, çay sohbeti ve MÜSİAD üyelerinin çektirdikleri toplu fotoğraf ile son buldu.

hakan akbaşhakan akbaş