Güncel
Giriş Tarihi : 02-06-2017 13:45   Güncelleme : 02-06-2017 14:08

Yavuz Selim Camii Yardım Gecesi

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde yapımına başlanan ve yaklaşık beş yıldır tamamlanamayan Yavuz Selim Cami inşaatı için düzenlenen geceyle yardım toplandı

Yavuz Selim Camii Yardım Gecesi
 İlçemizde uzun yıllardan bu yana yapımı devam eden Yavuz Selim Camiinde sona gelindi. İlçe Müftülüğü ve Yavuz Selim Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından caminin biran önce tamamlanarak hizmete açılması amacıyla bir yardım gecesi düzenlendi.

Gerze Otelde düzenlenen yardım gecesi ve iftar yemeğine; Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Müftüsü Bayram Karar, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, Gerzeninsesi Gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Uysal‘ın yanı sıra ilçemizde faaliyet yürüten esnaf, iş adamları ve müteahhitler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, katılımcılar hep birlikte iftar yaptılar. Ardından yapılan yemek duasında Şırnak’ta gerçekleşen helikopter kazasında şehit olan 13 askerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve İslam coğrafyası için dualar edildi.

Programda açılış ve selamlama konuşması yapan Yavuz Selim Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kasım Öztürk, caminin yapım sürecinde bahsederek, Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri amacıyla, Yavuz Selim Cami inşaatına başladıklarını hayırseverlerin katkılarıyla caminin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Ardından bir konuşma yapan Gerze Müftüsü Bayram Karar ise, Cami ve mabetlerin İslam dinindeki önemine değinerek, Hz. Muhammed’in (SAV) mescide verdiği önemden bahsetti.

Müftü Karar konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Camiler, Müslümanların ibadet mekanları ve İslam Dini’nin temel şiarları arasında yer alan kutlu mekanlardır. Sevgili Peygamberimiz hadisleri ve yaşayışıyla ibadethanelerin İslam dininde ne kadar önemli bir yerinin olduğunu göstermiştir. Şanlı tarihimize baktığımızda da Allah Resulü’nün bu uygulamasının şanlı ecdadımız tarafından da harfiyen tatbik edildiğini görmekteyiz. Camiler, ibadetin dışında aynı zamanda birer eğitim kurumudur. Başta vaaz ve irşat faaliyetleriyle toplumun din konusunda aydınlanmasına ve bilinçlenmesine mekân olan kurumlardır. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda toplum fertlerinin bilgilendirilmesi camilerde yapılır.

''Milletler ve devletler milli ve manevi değerler ile ayakta durur''

Milli ve manevi değerlerimizin en önemli sembollerinden birisinin de camilerimizin olduğunu söyleyen Müftü Karar, ''Ecdadımız yaşadığı her coğrafyaya bütün değerlerini o değerlerin başında da camileri götürmüştür. Balkanlar'da, Asya'da, Avrupa'da, Afrika'da ecdadımızın güzel eserlerini görüyoruz. Milletler ve devletler milli ve manevi değerler ile ayakta durur. Bizler bulunduğumuz bölgelerde bu gibi hayırlı işler için elimizi taşın altına koyduğumuzda elimiz Peygamber Efendimizin eliyle birleşiyor. Gerze şehir olarak büyürken ihtiyaç dahilinde mabetleri ve mescitleri de yükselmeye devam ediyor.Nice hayır sahibinin katkılarıyla Gerze'nin sembolü yükseldi. Tamamlamak için son bir hamleye ve gayrete ihtiyaç var'' diyen müftü Karar konuşmasını yardımda ve bağışta bulunan tüm hayır severlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Karar'ın konuşmasının ardından program, Yavuz Selim Camiinin dünü ve bugünü konulu bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’da Yavuz Selim Camiinin biran önce tamamlanması için önemli bir gayret ortaya koyduklarını belirterek, caminin en kısa sürede hizmete açılmasını temenni etti.

Programda son olarak konuşan Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet ise, Dikmen ile Gerze’nin kardeş ilçeler olduğunu hatırlatarak, Yavuz Selim Camiin tamamlanması için Dikmen kaymakamı olarak desteklerini sürdüreceğini ifade etti.

Program, Gerze Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır'ın yaptığı himmet çağrısı ve caminin ihtiyaç listesinin okumasının ardından, iftar yemeğine katılan esnaf ve işadamlarının bağışta bulunmalarıyla sona erdi.

Yavuz Selim Camiine yardım gecesinde, yaklaşık 50 Bin TL’lik bir meblağın toplandığı öğrenildi.

Seda ŞengülSeda Şengül