Güncel
Giriş Tarihi : 12-06-2017 13:06   Güncelleme : 12-06-2017 18:17

Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Yaz Kur’an Kursu, bütün kurs öğrencilerinin katılımıyla açıldı. Merkez Camii’deki açılışı ilçemiz müftüsü Bayram Karar yaptı

Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Yaz Kur’an Kursu, bütün kurs öğrencilerinin katılımıyla açıldı. Merkez Camii’deki açılışı ilçemiz müftüsü Bayram Karar yaptı. Bu seneki kursun sloganının "Kur'an Ayında Kur'an Okuyalım" olduğu belirtildi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Karar’ın öğrencilerle birlikte Salavat getirilmesiyle devam etti. Çeşitli dini aktivitelerle, öğrencilerin kursa ısındırılarak hem eğlenip hem de öğrenmeye başladılar.

 

“Burada öğrendiklerini tüm hayatınız boyunca devam ettireceksiniz”

Merkez Camii müezzinlerinden Raif Koç yaptığı konuşmada, öğrencilerin burada öğrendiklerini tüm hayatları boyunca devam ettireceklerini belirtti. Yorgunluk ve yoğunluğa rağmen, çocukların camileri tercih edip, Allah’ın kitabını, Allah’ın peygamberini ve Allah-u Teala’yı öğreneceklerini dile getiren Koç, “Bizler de, meslektaşlarım da, sizlere hizmet etmek için geldik ve sizlerle beraber eğitim ve öğretimimize başladık. Başarılı olmanız için meslektaşlarımın elinden gelen çaba ve gayreti sarf edeceklerine güvenim sonsuz. Sizlerden de yaz kurslarımıza gereken ilgi ve önemi göstermenizi istiyorum. Saatinde gelelim, çünkü zamanımız kısıtlı. Yaz döneminde bir buçuk ay gibi bir sürede sizlere burada Allah’ı öğreteceğiz, bir şeyler kazanmanızı sağlayacağız. Belki de bir kısmınız burada öğrendiklerinizle beraber hayatı devam ettireceksiniz. Belki bir kısmınız öğretmen olacaksınız, doktor olacaksınız, mühendis olacaksınız ve burada öğrendiklerinizi çalışmış bulunduğunuz ortamdaki memurlarınıza, işçilerinize öğreteceksiniz” diye konuştu.

“Camiler çocuklar olmayınca ıssız”

Gerze Müftüsü Bayram Karar da, kursların önemine dair yaptığı konuşmasında, camilerin çocuklarla buluşmasıyla birlikte, camilerin eski neşesine kavuştuğunu söyledi. Çocuklar olmayınca camilerin biraz ıssız olduğundan bahseden Karar, “camiye, Allah’ın evine hoşgeldiniz. Camilerimiz, mescitlerimiz Müslümanlarla güzel, daha da önemlisi sizlerle güzel. Siz gelince buraların neşesi bambaşka oluyor. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz ve camilerimizi şenlendirdiniz” dedi.

 

Hem eğlenecekler hem de öğrenecekler

1 buçuk, 2 aylık bir sürede Allah’ı, kitabı, peygamberi ve güzel ahlakı öğrencilere öğreteceklerini belirten Karar, “hep ders yapmayacağız. Hocalarımız sizlere hep bir şeyler öğretmeyecek. Öğrenirken de eğleneceğiz. Hedefimiz eğlenerek öğrenmek. Siz de okullarınızda 8 ay boyunca çok yoğundunuz. İmtihanlara girdiğiniz, çıktınız. Karnenizi aldınız, başardınız ve tatile girdiniz. Şimdi tatil dönemi. Tatildeyken hem dinleneceğiz hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz inşallah” şeklinde günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Karar, konuşmasının sonunda öğrencileri Kur’an Kursu’na ısındırmak için çeşitli okuma aktiviteleri de yaptırdı.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş