Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2017 17:33   Güncelleme : 02-08-2017 21:49

Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri Yarıştı

Gerze’de eğitim gören Yaz Kur’an Kurslarının başarılı öğrencileri “Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim Yarışması”nda birbirlerini geçmek için uğraştı

Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri Yarıştı

Gerze’de eğitim gören Yaz Kur’an Kurslarının başarılı öğrencileri “Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim Yarışması”nda birbirlerini geçmek için uğraştı.

 

Yarışma toplamda 20 sorudan oluşurken, erkekler kategorisinde birinciliğe Belören Köyü Alibeyli Mahallesi Camii Hocası İsa Sarı’nın öğrencisi Batuhan Ünal kazandı. Kızlar kategorisinde ise birincilik Site Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşe Dinç’in öğrencisi Yaren Sekmen’in oldu. Kazanan öğrenciler 100 liralık ödüllerin bulunduğu zarfları ilçemiz müftüsü Bayram Karar’ın elinden aldı.

 

10’u genel dini bilgiler, 4’ü tevcid, 3’ü meal ve 3’ü ezber olmak üzere 20 soru üzerinden sınanan öğrencilerden erkeklerde Yenikent Köyü Camii öğrencilerinden Süleyman Buğrahan ve kızlarda Hacı Musa Sarıkaya Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden Aleyna Mızrak ikinci oldu. Öğrenciler 50 liralık ödül kazandılar. Yarışmayı üçüncü bitiren öğrenciler 30 liralık ödülle evlerine dönerlerken, erkeklerde Fatih Mescidi öğrencisi Hakan Baş, kızlarda Çolak Hacı Mescidi öğrencisi Merve Deniz üçüncülüğe uzanan isimler oldu.

 

Aralarındaki puan farkı çok azdı

Yarışmanın yapıldığı Merkez Camii’nde öğrencileri, velilere ve hocalara hitaben konuşan Gerze Müftüsü Bayram Karar, kendileri ve öğrenciler için farklı bir gün olduğunu ifade etti. İlçemizde Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerden seçilen isimlerin yarıştığını belirten Karar, “bizlere bu heyecanı yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyor; bu güzel ortamı yaratan velilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Allah’ın övüdüne ve emrine uygun bir yarışma yapıldığını vurgu yapan Karar, “öğrencilerimiz ömürleri boyunca unutmayacakları bir yarışmayı yapmış oldular. Yavrularımızın hepsini tebrik etmek istiyorum. Hepsi çok başarılı bir performans ortaya koydular. Aralarında da ciddi bir puan farkının olmadığını görüyorum” şeklinde konuştu.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş