Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2016 14:27   Güncelleme : 05-01-2016 14:10

YEDAŞ’IN ARIZA EKİPLERİ SAHADA

YEDAŞ Arıza Ekipleri, canla başla mücadele ederek köylere enerji ulaştırdı.

YEDAŞ’IN ARIZA EKİPLERİ SAHADA
 Yaklaşık bir haftadır yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı elektrik hatlarında da arızalara neden oldu. Meydana gelen elektrik kesintilerin en kısa sürede giderilebilmesi için durmaksızın çalışan YEDAŞ ekipleri, Sinop ve çevre illerde kurulan kriz masaları ile irtibatlı olarak çalışmalarını sürdürdü. 

2015 yılının son gününde başlayan kar yağışı yeni yılda da etkisini gösterdi ve tüm kentler beyaza büründü. Kar yağışının arkasında getirdiği soğuk hava dalgası YEDAŞ’ın dağıtım şebekesini yıkarken, 1399 trafo bölgesi enerjisiz kaldı. Valilik Başkanlığı’nda oluşturulan ‘Kriz Masası’nın yönlendirdiği YEDAŞ Arıza Ekipleri, canla başla mücadele ederek köylere enerji ulaştırdı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bu doğal afetin bıraktığı enkazın onarılmasında emeği geçen başta arıza ekiplerimize ve Kriz Masası yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

2015 yılının son gecesinde başlayan ve yeni yılında ilk günlerinde de devam eden kar yağışı ülkemizin büyük bir bölümünü etkisi altına alarak, tüm kentleri adeta beyaza bürüdü. Kar yağışının şehir merkezlerindeki yüksekliği yaklaşık 2 metreyi buldu. Evlerin kapı önleri ve araçlar karla kaplandı, kırsal bölgelerdeki köy yolları ise ulaşıma kapandı. Soğuk hava dalgasıyla birlikte uzun süren kar yağışının arkasında getirdiği olumsuz yaşam şartları, YEDAŞ’ın enerji taşıyan şebekesine zarar verdi. YEDAŞ’ın sorumluluk bölgesindeki birçok kentte aşırı buz yükü oluşmasından dolayı direk yıkılmaları meydana gelirken, şehir ve kırsal şebekelerde elektrik arızaları oluştu. 

YEDAŞ’IN ARIZA EKİPLERİ SAHADA CANI PAHASINA MÜCADELE EDİYOR
Yeni yılı oldukça ağır çalışma koşullarında karşılayan ve mesai gözetmeksizin çalışan YEDAŞ Arıza Ekipleri, 2 metreyi bulan karla kapalı yolları aştı, şebekesi yıkılan ve enerjisiz kalan köylere enerji ulaştırdı. YEDAŞ yöneticilerinin de katıldığı İl Valilikleri tarafından oluşturulan kriz masasından gelen bilgiler doğrultusunda ulaşıma açılan köylere yönlendirilen YEDAŞ Arıza Ekipleri, tüm imkanlarını seferber etti ve gayretli çalışmalarının neticesinde ilk günlerde enerjisiz kalan 1399 trafo bölgesinin bilançosunu iki günde 146 trafo bölgesine indirmiştir. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sahadaki olumsuz soğuk hava koşullarına rağmen ‘Enerjisiz Köy Kalmasın’ diyerek canla başla mücadele eden arıza ekiplerine teşekkür etti.
BUZ YÜKÜ DİREKLERİ YIKTI
Türkoğlu, “Ekip arkadaşlarımızla sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri için sürekli olarak iletişim halindeyiz. Kar yağışının düştüğü ilk günden itibaren 70’e yakın arıza ekibimiz sahada aralıksız bir şekilde çalışıyor. Gerekli iş makinalarının takviyeleri yaptığımız ekipler, soğuk havada karşılaşabilecekleri tüm engelleri aşarak, canları pahasına enerjisiz kalan köylere, kentlere enerji taşıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. YEDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde günlerdir devam eden kar yağışının gün geçtikçe doğal afete dönüştüğünü belirten Genel Müdür Türkoğlu, “Doğal afet diyoruz çünkü bölgemizde bu kadar uzun süreli kar yağışıyla karşılaşılmıyor. Üç gün boyunca devam eden kar yağışı, arkasından getirdiği soğuk hava dalgasıyla YEDAŞ’ın dağıtım şebekesini de yıktı. Aşırı soğuk havadan dolayı kar yağışının buzlanmaya neden olduğu bölgelerde, buz yükünden kaynaklı direklerimiz yıkıldı. Enerji dağıtan trafo merkezlerimiz buz ve karla kaplandı. İlk günde 1400 trafo bölgesinde arıza meydana geldi. Ekiplerimiz, bu sayıyı şu anda ulaşılamayan köyler haricinde 146 trafo bölgesine indirmiştir” diye konuştu.
TÜRKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
YEDAŞ Arıza Ekipleri’nin ‘Kriz Masası’ndan gelen bilgilendirmeler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğünü belirten Türkoğlu, “Enerjilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimizin sağlıklı bir şekilde ulaşımı sağlamak için araç temini ve koordinasyonu sağlayan başta Valililerimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerine ve çalışanlarına, ekiplerimizin her zaman çalışmalarına ortak olan muhtarlara ve köy halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİ AN VE AN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ
Bölge Milletvekilleri de illerdeki kriz masalarından aldıkları bilgiler dahilinde çalışmalardan an ve an haberdar oldu. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu da arayarak bölgedeki enerjilendirme çalışmaları hakkında bilgi alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı ile AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Türkoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerindeki çalışmaları Vekil Fuat Köktaş, Bafra, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam ilçelerindeki çalışmaları da Vekil Orhan Kırcalı yakından takip etti. Sinop ilinde ise Vekil Nazım Maviş, tüm il ve ilçelerdeki çalışmalar hakkında an ve an bilgi aldı.
Seda ŞengülSeda Şengül