Güncel
Giriş Tarihi : 20-12-2019 11:30   Güncelleme : 20-12-2019 15:32

Yedi Asırlık Düğün "Şeb-i Arus"

Mevlana Celalettin Rumi’nin vefatının 746. yıldönümü dolayısıyla Dikmen’de düzenlenen Şeb-i Arus töreni ve kaligrafi sergisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Yedi Asırlık Düğün "Şeb-i Arus"

Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 746. Yıldönümü dolayısıyla Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yıldız Barbay tarafından anma programı düzenlendi.

Program Hz. Mevlana’nın sevgi, barış, dürüstlük ve hoşgörüsü üzerine söylediği şiir, ilahi ve konuşmaları eşliğinde gerçekleşti.

Dikmen Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkanı Adnan Acar başta olmak üzere birçok öğretmen ve velinin de katılımlarıyla gerçekleşen program her bir katılımcısına ayrı ayrı duygu dolu anlar yaşatırken, Dikmen İmam Hatip Ortaokulu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa Koç ve teknoloji tasarım öğretmeni Saadet Saygılı’nın ortak hazırladığı ilahi dinletisi ve ipekyolu semazen grubunun sema gösterisi sergilendi.

Ardından Dikmen Şehit Bahattin Dolma Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencileri ve kaligrafi dersi usta öğreticisi Seyit Ahmet Çelik’in ortak çalışmalarıyla hazırlanan Hz. Mevlana’nın 7 öğüdü ve sözlerinden oluşan kaligrafi sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programın sonunda Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlkokulu idarecileri Yunus Şener ile Emrehan Sevim, programda emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Yılmaz olmak üzere tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

AdminAdmin