Güncel
Giriş Tarihi : 20-12-2018 13:33   Güncelleme : 20-12-2018 13:58

"Yemen'e Sessiz Kalma"

Gerze İlçe Müftülüğü, Yemen'e yardım için Yakup Ağa Konağında kermes düzenledi

"Yemen'e Sessiz Kalma"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yemen için “Yemen’e Sessiz Kalma” adıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında Gerze İlçe Müftülüğü ’de yardım için “Yemen Kermesi” düzenledi.

Yakup Ağa Konağında düzenlenen ve bugün başlayan kermesin açılış kurdelesini İlçemiz Kaymakamı Murat Güven kesti. Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, gelen misafirleri kapıda karşıladı.

22 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan kermes kapsamında ilçemiz müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerler evlerinde hazırladıkları ev yapımı birbirinden lezzetli poğaça, börek, açma, tatlı, pasta ve yöresel lezzetlerimiz mantı, nokul gibi birçok farklı lezzeti ziyaretçilerin beğenisine sundular.

Düzenlenen kermes ile ilgili kısa bir açıklama yapan Müftü Karar, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına ilçemiz adına bizlerde destek vermek istedik. Yemen, ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldı. Orda ki Müslüman kardeşlerimizin imdadına kulak vermeliyiz. Yardım elimizi uzatmalıyız. Özellikle çocuklar hastalık ve açlıkla baş etmeye çalışıyorlar. Hayatta kalma mücadelesi veren ve ölümün eşiğinde olan minik yavrularımıza duyarsız kalmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Müftü Karar, açıklamasının sonunda kermese destek veren ve katkı sağlayan başta kursiyerler olmak üzere kurum amirlerine ve vatandaşlara teşekkürlerini sundu.

Müftülük tarafından düzenlenen kermese, ilçemiz Kaymakamı Murat Güven’in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Doğan, Gerze Devlet Hastanesi Baş Hekimi Şevket Terkan, AK Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz ve ilçemiz sakinleri katıldı.

NOT: Kermes, 22 Aralık Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek.

              

Seda ŞengülSeda Şengül