Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2022 16:05   Güncelleme : 06-01-2022 15:09

Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2022 yılının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Cevat Şensoy başkanlığında gerçekleştirdi

Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

Gerze Belediye Meclis Toplantısı, Gerze Belediye Toplantı Salonu’nda meclis üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleşti.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başlayan meclis toplantısında 8 gündem 1 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İlk gündem maddesi olan, 2022 yılı içerisinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellere verilecek ücretin belirlenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, tam zamanlı sözleşmeli personellere 4350 TL ücret verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye meclisinin 2022 yılında tatil yapacağı ayın belirlenmesi maddesinde Belediye meclisinin 2022 yılında tatil yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

Huzur Hakkı ve Uzman kişi ücretlerinin belirlenmesi talebi maddesinde Huzur Hakkı ücretinin 200 TL, Uzman kişi ücretinin 350 TL olması oy birliği ile kabul edildi.

4’ üncü gündem maddesi olan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Komisyona, CHP’den Süleyman Taşkın ve İsmail Hakkı Şahin, AK Parti’den Hamide Ceren Erdoğan, Alaattin Baş ve Ahmet Kalfaoğlu oy birliği ile seçildi.

İlçemizdeki amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden maddi yardım yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Toplu sözleşme için belediye başkanına yetki verilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İmar komisyonu raporunun görüşülmesi, Hamidiye Mahallesi 382 adada imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İmar komisyonu raporunun görüşülmesi talebi, Hamidiye Mahallesi 695 ada 16 parselde imar değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, komisyon tarafından uygun bulunan Meslek Lisesi alanı içerisinden 1400 m²’ lik alanın anaokulu olarak düzenlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi olarak meclisin başında gündeme alınan yağmur suyu ve kısmi kanalizasyon kesim işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ ndan kredi kullanılması talebi, oy birliği ile kabul edildi. 

AdminAdmin