Güncel
Giriş Tarihi : 02-01-2019 16:32   Güncelleme : 02-01-2019 17:16

Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2019 Yılı Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısı bugün yapıldı

Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

Meclis toplantısında 16 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin ilk maddesinde 2019 yılı içerisinde kısmi zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak avukata bakanlık tarafından belirlenecek ücretin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde 2019 yılı içerisinde tam zamanlı olarak çalıştırılacak sözleşmeli personele verilecek ücret 2100 TL olarak belirlendi.

Üçüncü madde de belediye meclisinin tatil yapacağı ay ile ilgili alınan karar doğrultusunda meclis üyeleri tarafından tatil yapılmaması üzerine ortak karar alındı.

Dördüncü madde de huzur hakkı ve uzman kişi ücreti yeniden belirlendi. Huzur hakkı 104 TL olarak belirlenirken dışardan gelecek uzman kişi ücreti 220 TL, kamu kurumu görevlisi uzman kişi ücreti ise 110 TL oldu.

Beşinci madde de denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Kapalı oylama usulüyle yapılan seçimde komisyona CHP grubundan Gülnur Özden ile Arif Recep Gürses seçilirken, Ak Parti Grubundan ise Ramazan Demircan komisyon üyesi olarak belirlendi.

Gündemin altıncı maddesinde ilçemizdeki amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden maddi yardım yapılmasıyla ilgili talep görüşüldü. Bu maddeyle ilgili yapılan görüşme oldukça tartışmalı geçti. Ak Parti grubu meclis üyesi Dursun Kaptan, geçen yıl yapılan maddi yardımların adil bir şekilde dağıtılmadığını söyledi. Bu yıl ki yapılacak maddi yardımların eşit bir şekilde yapılmasını isteyen Kaptan’a, toplantıya başkanlık yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı itiraz etti. Spor kulüplerinin faaliyetlerine göre değerlendirme yapıldığını söyleyen Başkan Belovacıklı, hiç faaliyeti olmayan kulüplere yardım yapmanın bir manası olmadığını diğer aktif durumda olan ve faaliyetlerini sürdüren kulüplere yardımların hakkaniyet içinde yapıldığını savundu.

Meclis toplantısını izleyen Gerze Gücü Spor Kulübü Başkanı Fatih Ergün, başkanın açıklamasına karşı çıkarak dağıtımın adaletli olmadığını, gerekli yardımları alamadıklarını söyledi. Kulübün 40 Sporcusu olduğunu söyleyen Ergün, çeşitli spor platformlarında Gerze’nin ismini duyurduklarını başarılar elde ettiklerini belirterek; “Belediye tarafından spor kulüplerine yapılan maddi yardımlar adil olarak dağıtılmıyor. Destek verildiği söyleniyor ama tamamen uydurma. Hiçbir destek alamıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yaşanan tartışma sonucunda spor kulüplerine yapılacak olan yardım miktarının bu sene yaklaşık 100 Bin TL olarak belirlendiğini söyleyen Başkan Belovacıklı, dağıtım ve bölüştürmenin encümen tarafından yapıldığını meclis toplantısı, bu tutarların tartışılıp belirleneceği yer olmadığını ifade etti. Yapılan oylamada da Ak Parti Grubundan Dursun Kaptan ve Ramazan Demircan olumsuz oy kullanırken diğer meclis üyeleri kararı kabul etti.

Yedinci madde de İmar Komisyonu Raporları görüşüldü. Çarşı Mahallesi ve Hamidiye Mahallesi’nde ki bazı pafta ve parsellerdeki taşınmazların imar planı değişikliği talepleriyle ilgili komisyon kararlarına uyulması oy birliği ile kararlaştırıldı.

Gündemin 8. maddesinden 15. Maddesine kadar olan imar planı değişikliği talepleri komisyona havale edildi.

Son gündem maddesi olan 16. Madde de ise 2. kademe kanalizasyon hatlarının yaptırılmasıyla ilgili çalışmaların başlatılmasıyla ilgili karar alındı. Başkan Belovacıklı, bu kararın alınmasında yüzde 50 hibe ile yapılan arıtma tesisine aktarılan bir miktar ödeneğin artmasından kaynaklı olduğunu belirterek; “Gerzemiz için karlı bir proje oldu. Bu projeden artan miktarı yeni yerleşim alanlarının alt yapı çalışmalarında kullanacağız. Alt yapı ağımızı daha da genişleterek kanalizasyon derdini bu şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül