Güncel
Giriş Tarihi : 20-07-2015 13:55   Güncelleme : 20-07-2015 13:55

Yenikent Karakucak Güreş Festivali Sona Erdi

Yenikent Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Karakucak Güreş Festival Müsabakaları Yenikent Festival alanında yapıldı

Yenikent Karakucak Güreş Festivali Sona Erdi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan güreş festivalinin açılış duasını Çeçe Sultan Camii İmamı Saim Saatçi, açılış konuşmasını Yenikent Köy Muhtarı Hasan Danacı yaptı.

Danacı konuşmasında “ Geleneksel olarak yapılan güreş festivalinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, amaçlarının birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek olduğunu, gurbete giden Yenikentlilerin kendinden sonra gelen nesillerin köylerini, akrabalarını kısaca birbirlerini tanımak adına her türlü etkinliklerini (pikniklerini) Yenikentte yapmalarını istedi ve sözlerini etkinliğe katılan misafirlere tekrar teşekkür ederek noktaladı.

Güreş festivaline çevre köylerden vatandaşlar, gurbetteki Yenikentlilerin yanı sıra birçok STK temsilcisi ve siyasi erk katıldı.

Karakucak Güreşleri Ağalık Yarışına İstanbul Gazi Osman Paşa Yenikentliler Dernek Başkanı İsmail Yılmaz, İş Adamı ve Siyasetçi Feyzullah Akça, Esenler Yenikentliler Dernek Başkanı Levent Akman ve İş Adamı Muzaffer Kadir Özgün katıldı. Yeni Ağalık 20,000 TL veren İsmail Yılmaz’ın oldu.

Güreş Festivali Cazgırlığını Samsun Bölgesinden Ufuk İnan yaparken Baş Pehlivan Tokat Bölgesinden Kubilay Akbaş, başaltı Samsun Havza bölgesinden Arif Şahin’in oldu.

Yenikent’teki Güreş Festivaline “Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Haşim Öztürk, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkan V. Hüseyin Gül, Yenikent eski belediye başkanı Mevlüt Aydın,  Ak Parti’nin Sinop Kurucularından Eski İl Başkanı Kemal Albayrak, İstanbul Gazi Osman Paşa Yenikentliler Dernek Başkanı İsmail Yılmaz, İş adamı ve siyasetçi Feyzullah Akça, Köy Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda çevre köylerden vatandaşımız katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül