Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2017 19:04   Güncelleme : 02-07-2017 20:55

Yenikent Karakucak Güreşleri Çekişmeli Geçti

Her yıl Gerze Yenikent Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilerek yapılan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri 2 Temmuz pazar günü köyün güreş alanında yapıldı

Yenikent Karakucak Güreşleri Çekişmeli Geçti
 Her yıl Gerze Yenikent Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilerek yapılan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri 2 Temmuz pazar günü köyün güreş alanında yapıldı.

Oldukça çekişmeli geçen ve kıran kırana güreşlerin yapıldığı güreş festivaline güreş severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Festivale, Yenikentlilerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve dernek başkanları katıldı.

Karakucak güreşleri ağalık yarışında, güreş ağalığını bu senede kimseye kaptırmadan 26 Bin TL'ye alan isim Gerzeli İş Adamı Feyzullah Akçaoğlu oldu. Amacının ağalıktan ziyade doğup büyüdüğü köyüne destek vermek olduğunu söyleyen Akçaoğlu, ''Yenikent köyümüzde her yıl yapılan bu güreş organizasyonuyla kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Güreş festivaline katılan ve kısa bir konuşma gerçekleştiren Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek ise yaptığı konuşmada; ''Gerçekleştirilen bu gibi festival ve etkinliklerde insanlar arasında ayrımcılık yapmaya çalışan fitne çıkarmaya çalışan kişiler var. İstanbul'da yaşıyor, Gerze'de yaşamıyor diye hemşerilerimiz arasında çıkarılmaya çalışılan ayrımcılığa kanmayıp birlik beraberliğimizi daim tutmalıyız. Biz bu coğrafyanın evlatlarıyız. Ayrım yapanlar bu millete faydası olmayan ve olmayacak insanlardır. İnsan ayrımı yapan, siyasi görüş farkı gözetleyen, insanlar arasında çizgi çizen hiç bir zihniyete ve düşünceye affım olmayacak daha da ileri giderek merhametim olmayacaktır. Çünkü meselemiz insanları kucaklaştırmak, insanlar arasında huzuru, mutluluğu tesis etmektir. Allah'ın izniyle hiç bir güç bu memlekete hizmet etmemize engel olamayacaktır. Biz şartlar ne olursa olsun bu ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine gelmesi için hizmetlerimize çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz'' dedi. Yüksek, konuşmasını güreş organizasyonuna destek veren herkese ve izlemeye gelen vatandaşlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Yenikent Karakucak Güreşlerinde, Baş pehlivanlığı kıyasıya mücadele eden ve puanlamaya kalan güreşçilerden Samet Özarslan alırken baş altı ödülünün sahibi ise Aykut Öz oldu.

Baş pehlivana ödülünü Güreş Ağalığını alan Feyzullah Akçaoğlu, verdi. Ödül törenin ardından Yenikent Karakucak güreşleri sona erdi.

Güreş cazgırlığını Kemal Karga, yaparken etkinliğin ses sistemini ve teknik desteğini Kuzey Ses Işık Ercan Çelik verdi.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül