Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2017 20:49   Güncelleme : 22-04-2017 21:02

Yenikent Köyü Camii Açıldı

Yenikent Köyü Camii düzenlenen törenle açıldı. Törene, Sinop Valisi Hasan İpek de katıldı

Yenikent Köyü Camii Açıldı

Yenikent Köyü Camii düzenlenen törenle açıldı. Törene, Sinop Valisi Hasan İpek de katıldı.

 

2011 yılında, henüz Yenikent beldeyken başlayan cami projesi nihayet sona erdi. Görkemli yapısıyla dikkat çeken caminin açılışında Kur’an okunurken, camiye yardımda bulunanlara plaket verildi.

 

“Camiler, İslam yurdu olmanın tapu senedidir”

Tören de, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptığı konuşmada, “bugün en ulvi, en kutsi görevlerden birini yerine getiriyoruz. Allah’ın isminin anılmasını sağlayan, insanları günde beş vakit namaza çağıran, Kâbe’ye göbek bağıyla bağlı olan bir şubenin açılmasının heyecanını yaşıyoruz. Camilerimiz yurdun dört bir köşesine yerleştirilmiş, İslam yurdu olmasının en büyük tapu senetleridir. Camilerimiz minareleriyle göğe doğru yükselmiş, yeryüzünde ki Müslümanların şehadet parmağıdır” dedi.

 

Çelik, “Camiler sadece beş vakit namazların, cuma ve bayram namazlarının kılındığı yerler değil, aynı zamanda insanların İslam’ın, imanın, dinimizin hakikatlerinin, peygamberimizin getirdiği evrensel değerlerin öğrenildiği bir yer, 15 Temmuz’da olduğu gibi karargahlarımızdır. Bir caminin açılışında bulunmaktan dolayı Cenab-ı Allah’a hamd-ü senalar ediyoruz” diyerek camiinin sadece namaz kılma yeri değil bir ilim irfan yuvası olduğunun altını çizerek sözlerini tamamladı.

 

Yenikent Köyü Merkez Camii Dernek Başkanı Yılmaz Özcan da konuşmasında, “2011 yılında eski camimizi yıkıp, yenisini yapmaya karar verdik. Az veya çok birçok kişi yardım etti. Çok az bir eksiğimiz kaldı. Allah hepinizden razı olsun” diyerek camii yapımında yardım eden vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

 

Özcan’ın ardından söz alan Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı da, “camimiz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.   


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş