Güncel
Giriş Tarihi : 12-05-2020 15:10   Güncelleme : 13-05-2020 11:48

Yerli ve Milli Tarıma Bir Destek de Şensoy'dan

Başkan Şensoy’ dan Milli Tarım Yerli Tohum Projesi

Yerli ve Milli Tarıma Bir Destek de Şensoy'dan

Çiftçilerin, milli tohuma yönelimini artırmak ve milli tohum kullanımını artırmak amacıyla Belediye Başkanı Şensoy, Milli Tarım Yerli Tohum Projesini başlattı.

Yaykıl Köyü’ne bulunan 21 dönümlük belediye arazisine ait olan alana mısır, nohut ve fasülye eken Başkan Şensoy ihtiyaç sahibi vatandaşlara hasat zamanı tohum ve bakliyat desteğini buradan sağlayacaklarını belirti.

Milli Tarım, Yerli Tohum Projesinin, tarımın ve üretimin filizlenmesi, köylünün tarıma üreterek katkı sağlaması hususunda destekleyici olacağını düşünen Cevat Şensoy salgından sonra projeye ağırlık verileceğini duyurdu.

Projeyi yakından takip eden Başkan Şensoy açıklamasında; Gerze, çocukluk yıllarımızda tarım ve hayvancılığın yaygın ve üretimin bol olduğu bir ilçemizdi. Ancak yıllar içerisinde maalesef bu kültür yok olmaya yüz tutmuştu. CittaSlow ağına üye olan ilçemizde organik yaşam ve üretmek başlıca kriterler. Kültür ve iklim yapısı oldukça elverişli olan ilçemizde tarımı tekrar hayata geçirmek istedik.

”Milli Tarım, Yerli Tohum” projesi kapsamında Yaykıl’da bulunan arazimize mısır, nohut ve fasulye ektik. Emek olmadan üretim olmuyor. Emeğimizin karşılığını almamız halinde hasat zamanı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yerli tohum ve bakliyat yardımında bulunmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin