Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2012 00:11   Güncelleme : 19-10-2012 00:11

Yetki Belgesi Olmayanlar Çalıştırılmayacak

Yetki belgesi olmayan ustaların inşaat sektöründe çalışamayacağı belirtildi

Yetki Belgesi Olmayanlar Çalıştırılmayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni yönetmelik ile geçici ustalık yetki belgesi olmayan ustaların inşaat sektöründe çalışamayacağı belirtildi

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, inşaat sektöründe denetimler daha da sıklaştırıldı. İnşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların ustalık yetki belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Mesleki belge sahibi olmayanlar çalışamayacak diye konuştu.

Sağır, “Yapı Denetim Kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerde, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadığı denetlenecektir. İnşaatlarda geçici ustalık yetki belgeli usta çalıştırılması konusunda 3194 sayılı İmar Kanununun 28. maddesine göre fenni mesuller ile yapı müteahhidi ve şantiye şefinin sorumluluğu olup aykırılığın tespiti halinde aynı kanunun 42. maddesi ve yapı denetimi ile ilgili 4708 sayılı yasa kapsamında sorumlular hakkında cezai işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımız yılbaşı öncesinde başvurdukları belgeleri Halk bankası şubelerine 10 TL yatırarak Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünden bir an önce temin etmeleri, başvuruda bulunulan 529 kişi geçici ustalık yetki belgelerini en kısa zamanda almaları gerekmektedir. Kurumdan alınmayan belgeler iptal edilecektir. Belge sahibi olmayan ustaların bir an önce Geçici Ustalık Yetki belgelerini almaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin