Güncel
Giriş Tarihi : 04-01-2023 12:40   Güncelleme : 04-01-2023 16:19

Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı yoğun gündem maddeleri ile gerçekleşti

Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başlayan meclis toplantısında ek gündem maddelerinin gündeme alınması talebine CHP’ li meclis üyeleri ret, AK Partili Meclis Üyeleri evet oyu verdi. Ek gündem maddelerinin gündeme alınması talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP’ li meclis üyesi Birol Sazak, daha önce yaptıkları suya indirim talebinin meclis gündemine alınması için talepte bulundu. CHP’ li meclis üyelerinin bu talebi AK Partili Meclis Üyelerinin ret oyu vermesiyle gündeme alınmadı.

İlk gündem maddesi olan 2023 yılı içerisinde çalıştırılacak olan sözleşmeli personellere verilecek ücretin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre belediye bünyesinde istihdam edilen 4 ekonomist, 1 mimar ve 1 avukat pozisyonunda toplam 6 adet sözleşmeli personelin maaşları 10 bin TL olarak belirlendi.

Belediye Meclisinin 2023 yılında tatil yapacağı ayın belirlenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Belediye meclisinin 2023 yılında tatil yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

Huzur Hakkı ve Uzman Kişi ücretlerinin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 2022 yılında 200 TL olan huzur hakkı ücretinin bu yıl 350 TL; Uzman kişi ücretlerinin kamu kurumlarında 300 TL, kamu kurumlarının dışında ise 500 TL olarak karar verildi.

Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi talebi ot birliği ile kabul edildi. Buna göre denetim komisyonuna CHP’den Süleyman Taşkın ve Birol Sazak, AK Parti’den Hamide Ceren Erdoğan, Alaattin Baş ve Ahmet Kalfaoğlu oy birliği ile seçildi.

İlçemiz Amatör Spor Kulüplerine maddi yardım yapılması talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 2022 yılında 200 bin TL olarak verilen maddi yardım bu sene 350 Bin TL olarak belirlendi.

Ücret Tarifesindeki Mezar Yeri Ücreti ve Defin Hizmeti Ücretlerinde gazi, gazi yakınları ve şehit yakınlarına indirim yapılması talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, gazi, gazi yakınları ve şehit yakınlarından ücret talep edilmemesine karar verildi.

T plaka ve Taksi Durağı ihalesi talebi, oy birliği ile değerlendirilmeye alınmadı. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, konuyla ilgili olarak; “30 Ocak 2023 tarihinde otogar ihalesi yapılacak. Otogar ortaya çıkmadan böyle bir ihalenin yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu sebepten dolayı da bu gündem maddesi değerlendirilmemeli” ifadelerini kullandı.

Mezarlık yeri kamulaştırma bedeli için özel veya kamu bankalarından kredi kullanılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’ li meclis üyesi Süleyman Taşgın söz alarak, “biz daha önce de bu ek gündem maddeleri ile ilgili düşüncelerimizi ifade etmiştik. Ek gündem maddelerinin bizlere de önceden bildirilmesi hususunda sizlere daha önce talebimiz olmuştu. Toplantıya girmeden önce bizlere ek gündem maddeleri bildirilse bizlerde kendi aramızda maddeleri görüşebilsek. Bu ek gündem maddeleri arasında kabul edeceklerimiz de etmeyeceklerimiz de var” diye konuştu.

Ek gündem maddelerinden biri olarak meclisin başında gündeme alınan, belediye zabıta ve itfaiye memurlarının fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi talebi, oy çokluğu ile kabul edildi. 2022 yılında 500 TL olan fazla mesai ücreti bu sene 750 TL olarak belirlendi.

Diğer bir ek gündem maddesi olan vidanjör ile atık su çekim bedelinin belirlenmesi talebi, oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre, 2022 yılında 600 TL olan bedel bu sene 750 TL olarak belirlendi.

Bir başka ek gündem maddesi olan istinat duvar yapım işi için kredi kullanılması talebi, oy çokluğu ile kabul edildi.

AdminAdmin