Güncel
Giriş Tarihi : 03-01-2018 16:54   Güncelleme : 03-01-2018 17:19

Yılın ilk Meclis Toplantısında Gündem Yoğundu

Gerze Belediyesi olağan aylık meclis toplantısı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantısında 15 maddelik gündem görüşüldü.

Yılın ilk Meclis Toplantısında Gündem Yoğundu

Gerze Belediyesi olağan aylık meclis toplantısı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantısında 15 maddelik gündem görüşüldü.

Meclis toplantısı Başkan Osman Belovacıklı'nın meclis üyelerinin yeni yılını kutlaması ile başladı. 2018 yılının memleketimiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Belovacıklı, memleket meselelerinin ön planda tutulduğu, huzurlu ve sakin bir yıl olması dileğinde bulundu.

1. Yapılan iyi dileklerin ardından toplantının ilk maddesi olan kısmi zamanlı sözleşmeli avukata verilecek ücret görüşüldü. Avukata verilecek ücretin Maliye Bakanlığının belirlemiş olduğu taban ücret üzerinden uygulanması oy birliği ile karara bağlandı.

2. Gündemin ikinci maddesinde 2018 yılı içinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellere verilecek ücretin asgari ücret üzerinden hesaplanarak verilmesi kararı alındı.

3. Üçüncü maddede ise belediye meclis üyelerinin 2018 yılında tatil yapacakları ayı belirlemek için yapılan karşılıklı istişarede tatil yapmama kararı alındı.

4. Bir diğer madde de Huzur hakkı ve uzman kişi ücretlerinin belirlenmesi talebi görüşülerek bir önceki yıl 85 TL olan rakam bu yıl için 94,94 TL olarak belirlendi. İçeriden alınan uzman kişi yardımlarında ücret 106 TL, dışarıdan gelecekler için de 213 TL olarak uygulanması kararı oy birliği ile alındı.

5. Meclis gündeminin beşinci maddesinde ise denetim komisyonuna üye seçimi yapıldı.  Ak Partili meclis üyelerinden Dursun Kaptan, CHP'li meclis üyelerinden de Arif Recep Gürses ve Hasan Yücel Yuvacı oy birliği ile denetim komisyona üye olarak seçildi.

6. madde de Belediye Düğün Salonu ücreti yeniden belirlendi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, salonun tadilatının yapıldığını yazın çok sıcak olması nedeniyle 2 adet klima takıldığını ve daha modernize edilerek halkın hizmetine sunulduğunu belirterek yapılan harcamalar karşılığında salon ücretinde de artışa gidilmesi gerektiğini ve yeni ücretin 500 TL olarak uygulanması gerektiğini söyledi.  Başkan Belovacıklı'nın teklifini Ak Partili Meclis üyesi Ramazan Demircan çok bularak rakamın 350 TL olarak uygulaması teklifinde bulundu. Sonuç olarak ortada bir rakamda buluşularak 400 TL olarak uygulanması kararı alındı.

7. Taşeron işçilerle ilgi çıkartılan 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile belediyelerin şirket kurmasıyla ilgili yönetmeliğin tam olarak belirlenmemesi nedeniyle karar yapılacak olan bir sonraki meclis toplantısı olan Şubat ayına ertelendi.

8. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde kullanılan aracın eski ve kullanılamaz halde olması nedeniyle 2 adet araç alımı yapılması kararı oy birliği ile kabul edildi.

9. İmar Komisyonu üyeliğinden ayrılan H.Yücel Yuvacının yerine Hayri Ergün yeni üye olarak belirlenerek oy birliği ile kabul edildi.

10. Belediye Zabıta ve İtfaiye Memurlarının fazla mesai ücretleri görüşülerek Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen  282 TL olarak uygulanması kararlaştırıldı.

11. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

12. Ekim ayı meclis gündeminde görüşülen plan tadilatı talebi oy birliği ile kabul edildi.

13. Eski Cezaevi mevkiinde Adliye binası olarak planı yapılan alanda plan değişikliği talebi imar komisyonuna havale edildi.

14. Peyzaj projeleri uygulama esasları belirlenerek kabul edildi.

15. Hazırlanan 5 yıllık imar programı onay talebi imar komisyonuna havale edildi.  

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül