Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2022 17:31   Güncelleme : 08-12-2022 13:46

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı: Başkan Şensoy ve CHP’ li Sazak arasında ipler gerildi

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fatih Öz’ ün eksik katılımı ile gerçekleşti.

Toplantı bir önceki Meclis Karar Özetinin Tasdiki ile başladı ardından gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesi olan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi; Çarşı Mahallesi 174 ada, 1 ve 2 nolu parsellerde plan değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

2023 yılında çalışacak geçici işçi vizelerinin onaylanması talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Resul Şeker, Elif Şeker ve Uğur Çetin’ in işçi vizeleri onaylandı.

Belediye Başkan Yardımcısına 2023 yılında verilecek ödeneğin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Belediye Başkan Yardımcısı maaşının, Belediye Başkanının aldığı ücretin en az 3’ te 1’ i; en fazla 3’ te 2’ si olarak belirlenebileceği kaydedilirken Belediye Başkan Yardımcısının 2023 yılı maaşı 18.000 TL olarak belirlendi.

2023 yılı ücret tarifesinin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Gerze Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin kabul edilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Ömer Bakır’ ın İnsan Kaynakları Müdürü olarak atandığı belirtilirken, Aziz İstanbullu’ nun ise Evlendirme Memurluğu görevinin yanında Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü olarak görev yapacağı kaydedildi.

Sokak İsmi Değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 19 Mayıs Mahallesi içerisinde yeni açılan sokaklardan birinin ismi (kapalı yüzme havuzunun olduğu sokak) Kel Veli Sokak olarak belirlendi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP adına söz alan Birol Sazak, 08.11.2022 tarihinde CHP’ li Meclis Üyeleri olarak Gerze Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne verdikleri ‘suya indirim’ talebi ile ilgili olarak konunun bir sonraki meclis gündemine alınmasını talep etti.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ da gelecek meclis toplantısı için şimdiden böyle bir talepte bulunulmayacağını, önergelerini bir sonraki meclis toplantısının başında dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

‘MECLİS ÜYESİ MİSİNİZ, DİSK MİSİNİZ?’

Sazak, kadrolu işçilerin sorunları olduğunu ve olumsuzluklar yaşadıklarını, kendilerinin de konuyla ilgili istekleri olduğunu söyledi. Bunun üzerine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kadrolu işçileri Cumhurbaşkanının da düşündüğünü, işçinin hakkını savunan DİSK’ le çalıştıklarını söyledi. Başkan Şensoy,  “burada bir belediye başkanı var, karşımda DİSK yöneticileri var, siz nereden çıktınız? O zaman ben aradan çekileyim, işçilerle siz anlaşın. Siz de elinizi vicdanınıza koyun, ben onlarla sözleşme yapmışım” dedi.

BEN SAVUNMAM GEREKEN BİR ŞEY VARSA SAVUNURUM’

CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak’ ın, “2 yıl sözleşme yapmışsınız ama burada diyorsunuz ki 01.03.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere diye bir ibare var, biz bunu da anlamadık” demesi üzerine Başkan Şensoy, “onu sendikacı savunmuyor sana mı kaldı savunmak? Sendika neden savunmuyor?” dedi. Bunun üzerine CHP’ li Sazak da “ben savunmam gereken bir şey varsa tabii savunacağım” diyerek Başkan Şensoy’ a karşılık verdi.  

Gerze Yöresel Kadın Girişimci Üretim İşletme Kooperatifi adına Serap Gökgöz, açıklama yaptı. Gökgöz açıklamasında,“Gerze ilçemizde faaliyet gösterdiğimiz, unvanımız S. S. Gerze Yöresel Kadın Girişimci Üretim İşletme Koop. Hamidiye Mahallesi Karaca Sokak Hal İçi Mevkii No: 2/B Gerze/Sinop adresinde kayıtlı, yöresel lezzetler ürün üretimi ile ilgili faaliyet gösterdiğimiz 9 kadın 1 erkek danışma olmak üzere toplam 10 kişi olarak 9 aydır Gerze yöresel ürünlerini üretmek için çaba göstermekteyiz.

Gerze ilçemiz Cittaslow marka şehri olarak yöresel ürünlerin üretilmesi ve yöresel ürünlerin teşvik edilmesi kapsamında ilk başta 7 kadın girişimci olarak kurduğumuz S. S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Kooperatifi yöresel lezzetleri üretmek, doğal ürünlerin ilçemizde üretimini yapmak, ilçemiz Gerze Belediyesi'ne tescil edilmiş olan Gerze yöresel lezzetler ve Gerze markalarını tanıtmak, ilçemizin turizm alanında ve yöresel lezzetler alanında ilçeye özgü değerlerini ön plana çıkarmak adına çıktığımız bu yolda 100 TL sermaye ile kişi başı kurulmuş olan kooperatifimizi gerek kurumsal kimlik yapısına, logo tasarımı, web sayfası tasarımı, ambalaj grafik tasarımı, ürün görsel çekimleri, internette makina ve markalaşma süreçlerini, kurumsal reklam ve tanıtım çalışmalarımızı ve ayrıca Sinop ile Ticaret Müdürlüğünün açmış olduğu makine destek programından 123.000 bin TL makine destek projesini yazarak bizlere destek olan, reklam ve alt yapımızın kurulmasına 9 aydır hiçbir ücret almadan Gerze'nin kadınlarının üretime katkı sağlamasına destek veren, proje yazılmasında ücretsiz destek veren hala kadın kooperatifinin gelişmesi ve tüm kadınlarımızın üretime katkı sağlamaları için elinden gelen tüm desteği veren Gerze Belediyesi Cittaslow Gönüllü Temsilcisi Özgür Kahya'ya teşekkür etmek isteriz. Bizlere bugüne kadar bu çalışmalarda ücretsiz destek verdiği için Gerze Kadın Kooperatifi ve Gerze için yaptığı gönüllü çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederiz.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Bizlerin de sürece dahil olması için taleplerimiz doğrultusunda kendisi 10/1 ortaklık Payı ile kadın kooperatifimize 5000 TL vererek Danışman olarak ortak olmuştur. Bizler kadın girişimcileri olarak Gerze markasını geliştirmek adına çıktığımız bu yolda hiçbir kimseden sponsorluk, bedelsiz bir ücret almadan, 9 aylık süreçte kendi emeklerimizle bugünlere kadar geldik. Sürecin başında bizlerle yola çıkan arkadaşlarımız ve ayrılanlarımız oldu. Gerze mantısı, nokulu, peksimeti, düğün helvası gibi birçok yöresel lezzeti üretip profesyonel ambalajlarda kurumsal alt yapımızı tamamlayarak internet satışlarımıza başlamış olacağız. Kadın Kooperatifi olarak üretime katkı sağlayacak Gerze’ nin tüm kadınlarını ortak olarak üye olarak tedarikçi olarak kabul ettiğimizi belirtmek isteriz.

Bizler hiçbir siyasi görüşü, hiçbir renk, din, ırk ayrımı yapmaksızın herkesi, üretime destek verecek kadınlarımızı kadın girişimci kooperatifimize beklediğimizi ve kapımızın herkese açık olduğunu Özellikle belirtmek isteriz.

TÜM TALEPLERİMİZ ÖDEMESİ KARŞILIĞINDA YAPILDI

Bugüne kadar belediyemizden ürün ham maddesi için şeker ve un alımlarında kooperatif olarak dilekçemizle başvurularda bulunarak araç yakıtı karşılamak üzere destek alımı taleplerimiz oldu. Kooperatif olarak tüm taleplerimiz ödemesi karşılığında aldık. Gerze'nin markalaşma süreçlerinde markanın tanınması ve kadınlarımızın üretime destek vermesi, kadın kooperatifimizin gelişmesi ve birçok kadına ek gelir getirilmesi için Gerze Belediyesi, Gerze Kaymakamlığı ve tüm kamu kurum kuruluşlarının bizlere destek vermelerini talep ediyoruz.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile üreten kadınlara, engelli vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza yönelik destek programları gibi bizlerle kadın girişimciler olarak kısıtlı bütçemizle çıktığımız bu yolda Gerze Belediyesi'nden sahilde stant yeri, pazarda satış yeri, Türkiye içinde katılım sağlanan fuar ve organizasyonlarda tanıtım günleri ve Gerze ile ilgili tüm faaliyetlerde Gerze Belediyesi'nden Lojistik Destek, nakliye veya etkinliklerde yer temini için tüm kadın girişimciler olarak talepte bulunmak istiyoruz yöresel lezzetlerimizin değerlerini yaşatmak adına çıktığımız bu yolda biz kadın girişimci Kooperatifi için gerekli desteğin tarafımıza verilmesini arz ederiz” diye konuştu.

AdminAdmin