Güncel
Giriş Tarihi : 06-12-2017 17:33   Güncelleme : 06-12-2017 17:47

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

2017 yılının son belediye meclis toplantısı 6 Aralık Çarşamba günü yapıldı

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

2017 yılının son belediye meclis toplantısı 6 Aralık Çarşamba günü yapıldı. Toplantıda su, park yeri işgaliye, personel gibi bir çok kalemde ücretler yeniden belirlenirken son dönemlerde artan gece inşaat çalışmalarıyla ilgili de uygulanacak cezalar ve çalışma saatleri karara bağlandı

Meclis gündeminde ilk olarak belediye bünyesinde çalışan 1 çevre mühendisi ve 2 teknikerin işçi vizeleri onaylandı. Sonraki madde de Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın'a aylık ücret artışı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin önemli maddelerinden bir tanesi olan 2018 yılında uygulanacak ücret tarifesi tek tek ele alınarak karara bağlandı. Alınan kararlar doğrultusunda su metreküp ücretlerine zam yapılarak 2,30 olan birim fiyatı 15 tona kadar olan kullanımlarda 2,60 olarak belirlendi. Sayaç okuma bedelinde ise bir değişiklik yapılmadı ve 3,10 TL olarak devam etmesi kararı alındı.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, suya yapılan zam konusunda açıklama yaparak; ''İlçeler arasında en ucuz su bizimkisi. Diğer belediyeler de birim fiyatları 3 TL'nin altında olan yok. Yapılan hesaplamalarda suyun maliyeti 2,57 olarak belirlendi. Şuanda biz 2,30'dan veriyoruz. Bu şekilde kamu zararı oluşuyor'' dedi.

Asfalt kırma 110, parke kırma 45, beton kırma 36,50 TL olarak belirlenirken 2018 yılında uygulanacak diğer ücret tarifelerine %10'luk zam yapıldı.

Meclis gündeminde görüşülen bir diğer konu ise ilçemizde faaliyet gösteren Orta Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Selami Yiğit'in kira sözleşme süresinin 7 yıla çıkarılması konusundaki talebi oldu. Ak Partili ve CHP'li meclis üyelerinin fikir ayrılığı yaşadığı bu konuda sonuç olarak yasal süreç olan 3 yıllık zaman dilimde kontrat yenileyerek devam etmesi kararı alındı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Belovacıklı, ''Kirasını zamanında veren, düzgün ve tertipli hizmet veren işletmecilerimizle bir sorun yaşamıyoruz. Selami Yiğit'de ilçemizde ki iyi ve başarılı işletmecilerimizden birisi. İstihdam sağlayan, düzgün hizmet veren her işletmecimizin yanındayım. Yasal süreç olan 3 yıl dışında süreyi uzatmanın bir getirisi yok'' şeklinde konuştu.

Gündemin diğer bir maddesi ise Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya toplu sözleşme yetkisinin verilmesi konusunda oldu. Başkan Belovacıklı'ya, toplu sözleşme yapma yetkisi oy birliği ile kabul edilerek verildi.

İmar planı değişikliği ile ilgili olan diğer maddeler; Gürleyik Deresi 2.Etap ıslahının ve çevresinin 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 uygulama imar planı değişikliği, Betareks alanı (142 ada 60 parsel) ilave imar planı ve imar değişikliği talebi, Çarşı Mahallesi 32 pafta 150 ada 5-6 parsel ilave imar planı talebi İmar Komisyonuna havale edildi.

Ek gündem maddesi olarak ele alınan gece yapılan inşaat çalışmalarıyla ilgili çalışma saatleri yeniden belirlendi. Buna göre Kış sezonunda yani 23 Eylül - 21 Mart tarihleri arasında sabah 08:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında inşaat çalışma saatleri kararlaştırılırken, Yaz sezonu olan 22 Mart - 22 Eylül tarihleri arasında ise gündüz çalışma saatleri aynı kalırken akşam bir saat ileri uzatılarak 20:00 olarak belirlendi. Pazar günleri ise çalışma gündüz en erken 10:00'da başlayacak olup akşam yine 19:00'da son bulacak. Bu saatlere uymayanlara belediye tarafından cezai işlem uygulanacak.

Meclis toplantısı sonunda Başkan Osman Belovacıklı, 7 Aralık Perşembe günü saat 14:00'da Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezinde ''Kentsel Tasarım Halkı Bilgilendirme Toplantısı'' yapılacağını belirterek tüm vatandaşları toplantıya davet etti.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül