Güncel
Giriş Tarihi : 28-06-2015 12:11   Güncelleme : 28-06-2015 11:58

Yolda ki Çökmelerin Önüne Geçilemiyor

Yoldaki Sorunun hala çözülememesi, Konunun Siyasi Çekişmelere Takılıp Takılmadığı Sorusunu Akla Getiriyor

Yolda ki Çökmelerin Önüne Geçilemiyor


İlçemiz Samsun istikameti çıkışında Şahintepesi mevkinde sık sık meydana gelen yoldaki çökmelerin hala önüne geçilememesi neticesinde yol sürücüleri canından bezdirdi.

Hatırlanacağı gibi yolun yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, güzergahın devrinin Gerze Belediyesine veildiği, ardından kısa bir süre sonra yolda çökmelerin meydana geldiği ve Gerze Belediye Başkanının çöken yolla ilgili açıklamaları ise şu şekilde olmuştu.



“ Belediyenin  yolda oluşan sıkıntıyı giderebilecek gerekli altyapısı ve teknik kadroları yoktur. Bu yoldaki sorun Karayolları veya yapımcı firma tarafından giderilmeli” şeklinde olmuş ve konuyu yargıya taşımıştı.



Zaman içinde yoldaki sorunun Karayolu veya yapımcı firma tarafından giderilmemesi üzerine Gerze Belediyesi kendi kısıtlı imkanları ile bir çalışma başlatmış ve yoldaki çökmelerin önüne geçmeye çalışmaktadır.



Bu kapsamda Gerze Samsun çıkışında ki yol kapatılmış ve çalışmalar devam etmektedir. Çalışma alanında ne yapıldığını sorduğumuzda yolun ıslak zeminine kadar kazılarak alttaki su tabakasına ulaşılması ve buranın büyük taşlarla, kayalarla doldurularak çökmenin önüne geçilmesine çalışıldığı tarafımıza iletilmiştir.



Bizlerde buradan yetkililere seslenerek konunun bir an önce yetkili makamlarca çözüme kavuşturularak, öncelikle ilçe sakinlerimizin, ardından diğer sürücülerin daha fazla mağdur olmamalarıdır.



hakan akbaşhakan akbaş