Güncel
Giriş Tarihi : 22-06-2017 22:49   Güncelleme : 22-06-2017 23:36

Yüksek, ''Önceliğimiz Gerze'de Birlik Beraberliği Tesis Etmek''

Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek, Gerzeli Muhtarlarla iftarda buluştu

Yüksek, ''Önceliğimiz Gerze'de Birlik Beraberliği Tesis Etmek''
 Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek, Güleryüz Restorantta muhtarlara iftar verdi.

Açılan oruçların ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Gerze Dernekleri Platform Başkanı Cengiz Çolak, yaptığı konuşmada; ''Bizler, Gerze Dernekleri Platformu olarak 24 derneğin bir araya gelerek oluşturmuş olduğu bir kurumuz. Platformu kurmaktaki amacımız Gerzelileri ve Gerze derneklerini İstanbul'da bir arada iri ve diri bir şekilde tutmak, derdi, sıkıntısı olan Gerzeli hemşerilerimize 24 dernekle 24 elden yardımcı olmaktır. 24 Haziran Cumartesi günü Gerze Hükümet Konağı meydanında Sponsorumuz Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek başkanımızla iftar yemeği vereceğiz. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Platform olarak bu Gerze'de ilk etkinliğimiz bu etkinliğimizde muhtarlarımızın da desteğini bekliyoruz'' dedi.

Katılımın yoğun olduğu iftar programında Çolak'ın konuşmasının ardından muhtarlarla oruç açan Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek'te bir konuşma gerçekleştirdi. İftar davetine gelen muhtarlara ve misafirlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Yüksek, ''Bizim meselemiz birlik beraberliği tesis etmektir. Gerze ilçesi Sinop'un en büyük ilçelerinden bir tanesi. İstanbul'da faaliyet gösteren 24 tane derneğimizi bir platform çatısı altında birleştirdik. Bu platformumuz Gerze'ye ve Gerzeli hemşerilerimize, siyasi ve bürokratik anlamda, ilçede yapılması gereken yatırımlar ve çalışmalar anlamında katkı sağlayacak ve fayda getirecektir. İstanbul'da platform çatısı altında Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş vekilimizin de katıldığı bir toplantımızda kökümüzün geldiği, atalarımızın yaşadığı memleketimizde devasa bir iftar programı tertip etmeyi planladık. Bu toprakların çocuğu olarak köylerimize, derneklerimize, insanımıza destek vermek boynumuzun borcu. Verdiğimiz desteklerimizin, yaptığımız etkinliklerimizin altında kimse bir şey aramasın. Yüzün üzerinde öğrencimize burs veriyoruz. Bu öğrencilerimiz sadece Sinoplu değil Anadolu'nun her yerinden kardeşimizin derdine derman olmaya çalışıyoruz ama önceliğimiz tabiki de Gerze'miz. Memleketimizde birlik ve beraberliği tesis etmek bu coğrafyanın bireyi, bu memleketin iş adamı  olarak en öncelikli görevimiz. Bu amaçla 24 Haziran Cumartesi akşamı Gerze Hükümet konağı önünde büyük bir iftar programı düzenleyeceğiz. Bu iftar programımız da manevi ve fiziki olarak en çok desteği muhtarlarımızdan bekliyoruz. Örgütlenebilmemizin, köylerimizdeki mahallelerimizdeki her vatandaşımıza ulaşabilmemizin ilk adımı muhtarlarımızdan geçiyor. Muhtarlarımız bizleri yönlendirecek. Memleket için faydalı ve yararlı olanı sizler bize söyleyeceksiniz bizler yapacağız'' dedi.

Yüksek, konuşmasının ardından özellikle köyde yaşayan ve cenaze nakilinde sıkıntı yaşayan vatandaşların hizmetinde kullanılmak üzere muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda bir adet cenaze nakil aracı bağışladı.

İftar Programının sonunda Yüksek, 24 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan büyük iftar organizasyonuna tüm vatandaşları davet etti.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül