Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2021 14:30   Güncelleme : 09-09-2021 14:35

Yunus Emre Ortaokulu Okul Aile Birliği’nden açıklama

Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği'nin talebine Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'ndan yanıt

Yunus Emre Ortaokulu Okul Aile Birliği’nden açıklama

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan öğrenci yoğunluğu ve ikili eğitim ile ilgili Atatürk Okulu Okul Aile Birliği gazetemize gelerek açıklama yapmıştı.

Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetiminin, gazetemize yaptığı okul değişimi konusundaki açıklamanın ardından Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği ile Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği de gazetemize bir açıklama göndererek gelişmelerle alakalı olarak düşüncelerini yazılı olarak kamuoyuna aktardılar.

Bizlerde objektif gazetecilik adına gazetemize gönderilen yazılı açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli okurlarımızın takdirine sunuyoruz…

Açıklama

Gerze Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliğinin Gerze’nin Sesi gazetesini ziyaret ederek Atatürk Ortaokulu’nun fiziki olarak yetersiz geldiğini bu sebeple de Yunus Emre Ortaokulu ile Atatürk Ortaokulu’nun yer değiştirilmesini istediklerini belirttikleri “Okulumuz Fiziki Anlamda Yetersiz” başlıklı habere istinaden tarafımızdan açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu bağımsız binasında 2016 yılının ikinci dönemi eğitim öğretime başlamış ve LGS’de her yıl en az üç dersten Gerze birincisi olan başarılı bir okuldur. 2020-2021 eğitim öğretim yılı LGS’de %22 puan ortalamasıyla Türkiye geneli üzerinde başarı sağlamıştır.

            İlgili haberde Atatürk Ortaokulu’nun fiziki durumunun yetersiz olduğu ve sınıfların 30-40 öğrenciden oluştuğu belirtilmektedir. Burada bir mağduriyetin olduğu görülmektedir fakat bu mağduriyetin okul değişimiyle çözülebileceği fikri yeni bir mağduriyet doğuracaktır.

            Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunda toplam derslik sayısı 14 olup, öğrenci sayısı 180’dir. Aktif olarak 10 sınıf kullanılmakta, 1 sınıf drama atölyesi olarak teşrif edilmiş, 1 sınıf da Örgün Eğitimle Birlikte Yürütülen Hafızlık Projesi için kullanılmaktadır. Diğer bir sınıf ise Bakanlık tarafından Bilgisayar Laboratuvarı için planlamaya alınmıştır. Şu anda boşta olan sadece 1 adet derslik mevcuttur.

            Resmi makamlardan edindiğimiz bilgiye göre Atatürk Ortaokulunun yeni binası ihale aşamasında olup, 2 yıl içinde eğitim öğretime açılması planlanmıştır. Atatürk Ortaokulunun bu durumu geçici bir durum olup, iki okulun toptan taşınması ayrı bir sorun ve mağduriyet oluşturacaktır. Problemin çözülmesi adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ikili öğretime geçme kararı almış ve mağduriyet ortadan kalkmış olmasına rağmen, Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliğinin polemik oluşturan böyle bir fikir ortaya atması ve velilerden imza toplaması gereksiz ve kasıtlı bir eylem olmuştur.

            Bu nedenle Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği ve Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak; İmam Hatip Ortaokulumuz yerinden çıkarılmadan, yeni mağduriyetlere sebep olunmadan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorunu en hızlı ve en uygun şekilde çözeceğine olan itimadımız tamdır.

            Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

           - Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

           - Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği

AdminAdmin