Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2021 13:30   Güncelleme : 30-08-2021 13:46

‘Zafer’ in 99’uncu yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

Özgürlük Destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı kutlandı

‘Zafer’ in 99’uncu yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

81 ilimizde ve dış temsilciklerimizde kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk sunma töreni ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü ilçemizde, Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Program, Gerze İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı J. Asb. Kd. Çvş. Adem Keleş tarafından yapılan günün anlam ve önemine dair konuşmayla devam etti.

Keleş Ulusumuzun yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hayat veren büyük zaferimizin 99’uncu yıldönümüne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda ulaşmış bulunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün; hızlı ve sağlam adımlarla 99’uncu yılına girmiştir.

Bugün milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, onurlu bir günün yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ulusunun güven ve guru kaynağı kahraman Türk Ordusu, hak ettiği bu kutsal onura layık olduğunu, gerektiğinde ne mükemmel şekilde gösterecek ve büyük zaferin meşalesini sonsuza kadar şan ve şerefle taşıyacaktır.

Ulusumuzun vatanına ve bağımsızlığına yöneltilen saldırıları her zaman geri çevirmiş, en olanaksız durumlarda dahi büyük zaferler kazanarak özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını sürdürmüştür.

Türk Milletinin Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesi tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Bu zaferle sadece vatan toprakları kurtarılmış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyada duyurulmuş bu ülkenin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan aldığı güç, dayandığı laik, demokratik, sosyal hukuk devleti niteliği, dünyada yaşanan gelişmelere açık dinamik yapısıyla yoluna hızla devam etmektedir.

99 yıl önce Türk Ulusuna esaret zinciri vurmak ve egemenliğini yok etmek isteyen güçlere karşı kahraman milletimiz, ordusuyla bütünleşerek tarihte eşi görülmemiş bir mücadele örneği vermiş ve özgürlüğünü sonsuza kadar teminat altına almıştır.

Büyük Önder Atatürk’ün komutasında Türk Ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kez daha yazdıran bu zafer, Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir.

Büyük Önder Atatürk’ün “Türk Milleti, güçlükleri, milli birlik ve beraberlikle her zaman yenmesini bilmiştir” sözünden güç alarak her bir parçası aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış ve bize edilmiş bu vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, her koşulda sonuna kadar savunulacak ve korunacaktır.

Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeyecek ve onları amacına götüreceğiz. Bu bizim Türk Ulusuna ve yurduna karşı em kutsal görevimiz ve en yüce sorumluluğumuzdur. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bugün Atatürk’ün ruhlarda ve beyinlerde daha iyi hissedilmesi gerekmektedir.

O, ümidin hürriyetin ve en önemlisi ulusal onurun damgasını çelik iradesini ve anlayışıyla çağımıza vurmuş müstesna bir komutandır.

KURDUĞUN CUMHURİYET EMİN ELLERDE, SEN RAHAT UYU ATAM!

Bizlere bu eşsiz zaferi armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” diye konuştu.    

AdminAdmin