Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2022 10:11   Güncelleme : 02-09-2022 09:45

"Zaferimiz Türk Kadınlarına armağan olsun"

İlçemizden yola çıkan Kuzey Doğa Yürüyüşçüsü 2 kadın sporcu, 30 Ağustos Zaferinin 100. yılı kutlamaları için Sinop’ a yürüdü

"Zaferimiz Türk Kadınlarına armağan olsun"

30 km’ lik yolun sonunda yanlarında getirdikleri Türk Bayrağını kendilerini İskele Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde karşılayan Atatürk’ ü Düşünce Derneği üyelerine teslim ettiler.

İlçemizde 2 yıldır faaliyet gösteren Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri grubu üyeleri Neslihan Çavdar ve Bilge Kuroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması için ilçemiz Hükümet Konağı önünden yola çıktı.

Türk kadınının istediğinde her şeyi başarabileceğini ve Türk Kadınının gücünü göstermek amacıyla bu işe koyulduklarını belirten Kuzey Doğa Yürüyüşçüsü Neslihan Çavdar, “Bugünkü yürüyüşümüzü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını kutlamak amacıyla yaptık. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimiz ve onların yanında bulunan kadınlarımız için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Gerze’den saat 06.30’da yola çıktık. Gerze’den Sinop’a aralıksız 30 kilometre yürüdük.  8 saatin sonunda yanımızda getirdiğimiz Türk Bayrağını bizi bekleyen arkadaşlarımıza teslim ettik.

Yol arkadaşım Bilge ile beraber bu yürüyüşü başardığımız için mutluyum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı bize armağan etmesi, şehitlerimizin, Şerife Bacımızın, Fatma Bacımızın, Kezban Bacımızın aklımıza gelmeyen şehit kadınlarımızın ruhları şad olsun, iyi ki varlar, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlar” diye konuştu.

Bilge Kuruoğlu ise “Bu anlamlı günde km' nin hesabı yapılamaz. Bizler bu savaşta erkeklerle omuz omuza savaşan, yılmayan kadınlarımız. Bu zaferimiz Türk kadınlarına armağan olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin