Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2019 17:28   Güncelleme : 18-12-2019 18:25

ZEYDEF’te Mehmet Çakır Dönemi

ZEYDEF (Zeytinburnu dernekler federasyonu) 4. Olağan Genel Kurul toplantısını Genel Merkezinde yaptı.

ZEYDEF’te Mehmet Çakır Dönemi

Kongrenin divan başkanlığına Avukat Mustafa Göksu, başkan yardımcılığına Ahmet Metin Hayıroğlu, katip üyeliğine ise gazeteci Mehmet Alpay seçildi.

Kongre başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu faaliyet raporu okundu. Ardından federasyonun bütçesi görüşülerek oylamaya sunuldu.

Dernek başkanlarının bir dönemliğine aday olabileceğine dair sunulan tüzük değişikliği önerisi gündeme alınırken, delegeler tarafından bu öneri reddedildi.

Kongrede konuşma yapan başkan adaylarından Murat Tufan ZEYDEF’, kahvaltı ve yemek veren bir platform olmaktan çıkartıp, halka açacaklarını, 90 öğrenciye de burs vereceklerini açıkladı. Bunların yanı sıra Kardeş Okul projesini hayata geçireceklerini söyleyerek oy istedi.

ZEYDEF Genel Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Çakır ise konuşmasına, kongrenin tüm STK’lara örnek bir kongre olacağını belirterek, ZEYDEF’e üye olan 20 dernek başkanı ve delegelerini selamladı.

Çakır, ZEYDEF’te ben yok biz ve kardeşlik var. İnşallah yeni dönemde kurumsallığa ağırlık vereceğiz. Yeni dernek kabulü için görüşmelerimiz aralıksız devam edecek. Meclis Başkanlığı birimi oluşturacağız. Gençlik ve kadın kollarını daha da aktif hale getireceğiz. ZEYDEF Bünyesinde siyasi parti komisyonları oluşturacağız. Futbol Turnuvası ve Kan Bağışı projelerimiz devam edecek. 18 Mart’ta geleneksel hale getirdiğimiz şehitlerimizi anma gecesi devam edecek. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek delegelerden oy istedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime gidilerek, seçim sonucunda 98 ZEYDEF delegesi oy kullandı.

98 delegenin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre bir oy geçersiz sayılırken, Murat Tufan 32 oy, Mehmet Çakır 65 oy ile ZEYDEF’in ikinci defa genel başkanı seçildi.

Seçimin ardından teşekkür konuşmasını gerçekleştiren Başkan Mehmet Çakır, “Hedefim, ZEYDEF’in ismini sadece Zeytinburnu’nda değil tüm Türkiye’de STK’ların örnek aldığı bir kurum haline getirmek istiyorum” diyerek gecenin sonunda Zeytinburnu Dernekler Federasyonuna üye dernek başkanlarına ve yerel basına teşekkür plaketi takdim etti.

AdminAdmin