Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2019 14:56   Güncelleme : 18-02-2019 15:16

Zorunlu Askerlik 6 ay'a iniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Askerlikte beklenen müjdeyi vererek zorunlu olan askerlik sisteminin 6 ay'a düşürüldüğünü belirtti

Zorunlu Askerlik 6 ay'a iniyor

Tek tip askerlik, bedelli askerlik gibi cevap bulamayan birçok insanın, kafasını karıştırmaya devam eden konuya Cumhur Başkanı Erdoğan tarafından son dakika açıklaması getirdi.

HERKES BAŞVURABİLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkide bir çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey olmayacak. Eğitim durumuna bağlı olmaksızın, isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. Bedelli askerlikten yararlanmaya hak kazananlar 1 aylık temel askerlik eğitimlerinin ardından terhis edilecekler” bilgisini paylaştı. Bedelli askerlik konusunda da, “Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

ZORUNLU ASKERLİK 6 AY
Lise mezunlarının 6+6 ay askerlik yapacağını açıkladı. Erdoğan, "Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar" dedi.
2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atılarak ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık getiriliyor.
 

AdminAdmin