Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 19-01-2021 11:59   Güncelleme : 22-01-2021 16:44

Aktulga’dan ‘Hayatıma Dokun’

Gerzeli Sanatçı Mesut Aktulga ‘Hayatıma Dokun’ şarkısını sevenleri ile buluşturdu

Aktulga’dan ‘Hayatıma Dokun’

Show TV ekranlarında Var Mısın Yok Musun ve TV8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye yarışmalarına katılan Gerzeli sanatçı Mesut Aktulga, ‘Hayatıma Dokun’ adlı şarkısını yayınladı.

45. Gerze Kültür ve Sanat Festivalinde de sahne alan, söylediği şarkılarla Gerzelilerin beğenisini kazanan Mesut Aktulga, söz ve müziği kendisine ait olan Hayatıma Dokun isimli şarkıyı dinleyicilerinin ve sevenlerinin beğenisine sundu.

Yine söz ve müziği kendisine ait Gerze Veteranlar Futbol Takım Marşının da sahibi olan Aktulga, söz ve müziği kendine ait eserleri youtube kanalı üzerinden dinleyicileriyle buluşturuyor.

Şarkıyı dinlemek için linke tıklayabilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=b3VCWpJMe1g

Mesut Aktulga Kimdir?

Mesut Aktulga Kimdir? Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2016 yılında TV8 ekranlarının sevilen ses yarışması O Ses Türkiye yarışmasına katılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı “Anadolu Müzik Eğitimi İyileştirme Projesi-Orff Yaklaşımı ile Müzik Eğitimi” konulu çalışmada devlet sanatçıları Güher ve Süher Pekinel tarafından düzenlenen eğitimlerde aktif görev almıştır.

Bu proje ile Türkiye çapında seçilen 30 müzik öğretmeninin arasına girmiş ve daha sonraki yıllarda öğrencileriyle paylaştığı orff ve ritim çalışmalarının başlangıcını yapmıştır. Mesut Aktulga müzik çalışmaları kapsamında ÇOKSEV (Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği), Zihinsel Engelliler Eğitim Derneği ve T.C Sağlık Bakanlığı İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çalışmalar yapmıştır.

Müzik derslerinde etkin olarak kullandığı düşünme becerileri çalışmaları, orff, ritim, beden perküsyonu, bardak çalışması ve akortlu müzik tüpleri ile çocuklara müziğin bilişsel gelişime ne denli önemli bir katkısı olduğunu gösteren Aktulga, festivallerde ve tv kanallarında sahne almış, şuan özel bir okulda müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

AdminAdmin