Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 21-05-2023 21:52   Güncelleme : 23-05-2023 11:35

Balina Aydın, çocuk kitabı kahramanı oldu

Gerzeliler olarak hepimizin tanıdığı Balina Aydın, Hollandalı Gazeteci Olaf Koens' in yazdığı çocuk kitabının kahramanı oldu

Balina Aydın, çocuk kitabı kahramanı oldu

Gerze limanına geldiği günlerde şöhreti önce Türkiye ardından dünya gündemine yayılan Balina Aydın ile ilçemizin ismi de o günlerde hem Türkiye hem de dünya basınında önemli bir yer edinmişti. Bu anlamda 18 Ekim 2020 yılında ilçemize gelen ve haberlerimize konu olan Olaf Koens, o yıllarda gazetemizle iletişime geçerek Balina Aydın' la ilgili bir çocuk kitabı yazacağını, bu noktada Balina Aydın' ı araştırabilmek ve fotoğraflarını bulabilmek adına ilçemize geldiğini ve gazetemiz aracılığıyla vatandaşlarımızın ona yardımcı olmasını temenni ettiğini ifade etmişti.

AYDIN: BİR BEYAZ BALİNANIN GERÇEK HİKÂYESİ

18 Ekim 2020 tarihinde gazetemizle yaptığı röportajda birbirinden farkı ülkelerde, insan ve hayvanlar arasındaki ilişkileri öğrenmek ve bir çocuk kitabı çıkarmak istediğini belirmiş “ben Balina Aydın’ı ilk kez 7 yaşında televizyonda gördüm haliyle Gerze’nin ismini de ilk kez o zamanlarda duydum.  Ben insanlar ve hayvanlar arasında ki ilişkileri konu alan bir kitap yazmak istedim ve sürekli araştırmalar yaptım. Yazacağım çocuk kitabında, yaptığım araştırmalar sonucunda bana hikâyesi mucize gibi gelen Balina Aydın’ı anlatmak istiyorum. Ben gazeteciyim; görevim gereği savaş ve afet bölgelerinde bulunuyorum. İki çocuğum var ve onlara işimden bahsetmek pek kolay olmuyor.  Fakat yazacağım çocuk kitabıyla ilgili çalışmalarımı onlara kolaylıkla anlatabildim, o dönemlerde herkesin sevgisini kazanan Aydın çocuklarımı da fazlasıyla heyecanlandırdı.  Biz İstanbul’da yaşıyoruz ve vapurla seyahat ederken kızım denize bakıp “baba, Aydın’ı görebilecek miyiz?” diye soruyor. Balina Aydın ve Gerzelilerin hikâyesini kitabımda anlatmak beni de çok heyecanlandırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Olaf Koens, ilçemize gelerek hikâyesini ve fotoğraflarını araştırdığı Balina Aydın' ı bir çocuk kitabında yaşatma hayalini gerçeğe çevirdi ve Can Çocuk Kitabevi Yayınları aracılığıyla 64 sayfalık ‘Aydın: Bir Beyaz Balinanın Gerçek Hikayesi’ isimli çocuk kitabını okuyucusuyla buluşturdu.

18 Ekim 2020 tarihinde Olaf Koens’ in gazetemizle yaptığı röportaj haberi:

https://www.gerzeninsesi.com/guncel/balina-aydin-bir-cocuk-kitabinin-kahramani-olacak-h10066.html

AdminAdmin