Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 02-06-2023 10:21   Güncelleme : 02-06-2023 13:32

Dinleyicilere Türk Sanat Müziği Ziyafeti Çektiler

Gerze Halk Eğitimi Merkezi ve Gerze Belediyesi iş birliği ile Türk Sanat Müziği Korosu, ilçemiz vatandaşlarına konser verdi

Dinleyicilere Türk Sanat Müziği Ziyafeti Çektiler

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi” kapsamında hazırlanan ve asrın felaketinden etkilenen depremzedeler yararına, Gerze Belediyesi ve Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosunun hazırlamış olduğu “Solistler Geçidi” programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Kemanda Volkan Sağlam Selin Belovacıklı; Kanunda Sinem Sevim Karahasan; Udda Kenan Yıldız; Klarnette Gülay Kocabıyık; Neyde İbrahim Kocabıyık, Murat Sarıkaya;  Ritim Sazda Murat Celal Madenoğlu yer aldı.  

İş birlikleriyle başarılar elde eden ve takdir edilen birçok projeye imza atan Gerze Halk Eğitimi ve Gerze Belediyesi, konserlerden elde edilen tüm geliri depremzede vatandaşlarımız yararına kullanacak.

1960 Zonguldak doğumlu ilk, orta ve lise eğitimlerini Zonguldak'ta tamamlamış, üniversite eğitiminden sonra anaokulu öğretmenliği yapmış, 1995 yılında kadar çeşitli okullarda idarecilik görevlerinde bulunmuş, 1990-2000 yılları arasında Zonguldak Musiki cemiyetinde udi olarak görev almış, turizm geliştirme ve tanıtım Vakfı korosunda Koro şefliği yapmış, TRT repertuvarlarında yer alan çeşitli besteleri bulunan Gülbin Döngel Akgül’ ün şefliğini üstlendiği koro, yaklaşık iki saat süreyle insanlara müzik ziyafeti çekti. Salonu dolduran sanat müziği tutkunlarına eğlenceli dakikalar yaşatan koro, bazı şarkılarda salondaki insanlarla da düet yaparak şarkılarını seslendirdi.

ECZACI ATA ÜNLÜ’ NÜN ŞARKISI ‘BU SEVDADAN GÖNLÜM YORGUN’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

1946 yılında Gerze'de doğan, İlk ve ortaokulu Gerze'de, Lise eğitimini İstanbul Kabataş Lisesi'nde tamamlamış, 1969 tarihinde İstanbul'da Eczacılık eğitimini tamamlamış, evli ve iki çocuk babası olan, pek çok TRT repertuarında yer alan çeşitli besteleri bulunan, 1971 yılından bu yana serbest Eczacılık yapan Ata Ünlü’ nün de söz yazarlığını yaptığı şarkı ayakta alkışlandı.

Müzik dolu geçen gecenin sonunda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, koro ekibine teşekkür ederken koro şefi Gülbin Döngel’ e çiçek takdiminde bulundular. Program, çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.


 

AdminAdmin