Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 27-12-2022 13:38   Güncelleme : 27-12-2022 16:54

Ethem Baran’ la Söyleşi Ve İmza Etkinliği

Türk öykücülüğünün usta kalemi Ethem Baran, Gerze’ de okuyucularıyla bir araya geldi

Ethem Baran’ la Söyleşi Ve İmza Etkinliği

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü, Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında, “Döngel Dünya” kitabı ile Yazar Ethem Baran, ilçemizde yer alan tüm liselerden öğrencilerin katılımı ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Betül Tokat’ ın yaptığı Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ve Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kitap üzerine, “Döngel Dünya” başlıklı gerçekleştirdiği panelin başkanlığını İrem Derya Demircan yaparken Hiranur Kaya, Dilara Kökdemir, Enes Dertli ve Aslınur Kalafat konuşmacı oldular. 

Panel öncesinde Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bahar Tatar, bağlama eşliğinde katılımcılara türkü şöleni yaşattı. Tatar’ ın gerçekleştirdiği mini konserin ardından panele geçildi. 

Yapılan panelin ardından ilçemizde konuk ettiğimiz Ethem Baran, öğrenciler tarafından kendine yöneltilen soruları cevapladı.

İlçemiz merhum öğretmenlerinden Zeynel Armutçuoğlu'nun kızı Güleren Armutçuoğlu ile evli olan Türk öykücülüğünün usta kalemi Ethem Baran, soruları büyük bir içtenlikle cevaplarken söyleşinin ardından imza etkinliği gerçekleştirdi.

İmza töreninin hemen öncesinde Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, yazar Ethem Baran’ a günün önemine ilişkin hediye takdim ederken kendisini ilçemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Program yapılan imza etkinliği ile sona erdi. 

Ethem Baran Kimdir? 

1962 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ta yaptı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Güzel Sanatlar Eğitimi alanında mastır programına devam etti. Bir süre Gazi Üniversitesi'nde ders verdi. Halen Millî Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı'nca yayımlanan “Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim” dergisinde görev yapmaktadır.
İlk desen, resim ve öyküleri 1978 yılında “Hisar” dergisinde çıkmıştır. Daha sonra çeşitli dergilerde öykü, deneme, eleştiri ve desenleri yayımlanmıştır. Öyküleriyle en son “Adam Öykü”de görünmüştür.
Eserleri: 
İstanbul’un Sakinleri
Güzelliğini Gördükçe Ağlayasım Geliyor
Döngel Dünya
Sonrası Ayrılık
Kurutulmuş Gül Mevsimi
Dönüşsüz Yolculuklar Kitabı
Unuttuğum Bütün Akşamlar
Bozkırın Uzak Bahçeleri
Yarım
Evlerimiz Poyraza Bakar
Bulut Bulut Üstüne
Emanet Gölgeler Defteri
Zira
Güzelliğini Gördükçe Ağlayasım Geliyor

AdminAdmin