Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 23-05-2023 16:15   Güncelleme : 23-05-2023 18:02

Gerze Atatürk Ortaokulu ‘Maydanozgiller’ ile iz bırakmaya devam ediyor

İlçemizin hem akademik, hem sportif başarılarıyla hem de sosyal sorumluluk projeleriyle önde gelen okullarından olan Gerze Atatürk Ortaokulu, hem yazar hem çizer hem de tiyatrocu öğrencileriyle yeni bir kitap daha yazdılar

Gerze Atatürk Ortaokulu ‘Maydanozgiller’ ile iz bırakmaya devam ediyor

Atatürk Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri 11 yıldır devam eden ‘Okursan Yazarsın Yazarsan İz Bırakırsın’ adlı okuma, yazma alışkanlığını geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında yeni nesil çocuk kitabı ‘Maydanozgiller’ i okuyucusuyla buluşturarak yazar öğrenciler ‘iz’ bırakmaya devam ediyor.

Okulun resim öğretmeni Müberra Özcan’ ın çizim konusunda verdiği destekle birlikte 39 öğrencinin okuma, yazma, canlandırma, illüstrasyon, çizim ve yaratıcı yazma etkinlikleriyle altı ayda yazdıkları kitapta ‘Mahalle kültürünün eskimeyen değerlerini yeni nesil Z Kuşağı çocuklarıyla bir arada yoğurulması’ teması işleniyor.

Kitabı yayına hazırlayan proje koordinatörü ve danışman öğretmeni Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan yeni neslin istediği, severek okuyacağı, değerlerle teknolojinin bir araya getirildiği Maydanoz Mahallesinin ahalisinin çok sevileceği ve mahalledeki çocukların anlatacak çok şeyleri olduğunu belirtirken, ‘’Rafadan Tayfa’’ tekniğiyle özgün karakterler yaratılan bu kitapta çocukların renkli dünyasını yakından şahit olunacağını söyledi.

Proje kapsamında ‘Maydanozgiller’ ailesinin seri kitaplarının devam edeceği ve önümüzdeki yıl interaktif versiyonlarla hem sahne de hem de sanal ortamda yayınlanacağını belirten kitabın imtiyaz sahibi Okul Müdürü Taşkın Aydın, bu projede yenilikçi ve gelenekçi yaklaşımların bir arada uygulandığını ve projenin daha da geliştirileceğini belirtti.

ÇOCUKLAR EN ÇOK NEYİ MERAK EDER?

Kitabın yazarlarından olan öğrenciler kitaba neden ‘Meraklı Maydanoz’ ismini verdiklerini şu sözlerle anlattılar: “Fatih öğretmenimiz bize bir gün ‘çocuklar en çok neyi merak eder?’ diye sordu. Bu sorudan yola çıkarak ‘Meraklı Maydanoz’ isimli kitabımız ortaya çıktı. Çocukların merak ettiği konuları ele alarak hikâyeler oluşturduk, bu şekilde de kitabımızın ismi ‘Meraklı Maydanoz’ oldu.

Tiyatro kursunda öğretmenimiz bize her hafta bir konu verdi ve o konularla ilgili bizler hikâyeler yazdık. Bizim 2 tane yazım grubumuz 2 tane de çizim grubumuz var; çizim grubumuz buradaki karakterleri tasarladı, yazım grubumuz da kitaptaki hikâyeleri yazdı.

Daha sonra kitabımızı oluşturmak adına öğretmenimize hikâyelerimizi verdik ve Fatih öğretmenimiz de hikâyeleri düzenleyerek içinde bize ait olan hikâyelerden oluşan bir kitap çıkardık, devamını da çıkaracağız. Bu şekilde yarışmalara katılacağız, tanıtım etkinlikleri yapacağız, bu şekilde hep birlikte çalışarak bir kitap ortaya koyduk, daha iyilerini yapmak için çalışacağız.”

Öğrenciler, yazdıkları kitapla birlikte Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ı da ziyaret ederek tanıtımda bulundular.

AdminAdmin