Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 18-07-2022 09:17   Güncelleme : 11-07-2023 10:32

Gerze’ de Festival Coşkusu

46. Gerze Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla kutlandı

Gerze’ de Festival Coşkusu

46. Gerze Kültür ve Sanat Festivali Filostos’ la start aldı.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy festivalin ilk gecesi Gerze Kültür ve Sanat Festivalinin tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasını, "yeşili, mavisi ve sakinliğiyle özdeşleşen, tarihi ve kültürel yapısıyla bütünleşen Gerze’miz için 13 Şubat 1956 Yangını ilçenin kaderinin baştan şekillendiği bir tarih olmuştur. Bilindiği üzere 1956 yılında 21 vatandaşımızı kaybettiğimiz ve tamamen küllere kaplanmış olan ilçemizde her yıl 13 Şubat’ta Gerze Belediyesi olarak anma programı düzenleyip, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı yad edip, büyük felaketin izlerini gelecek kuşaklara aktarmaya gayret gösteriyoruz.

Tarihi ve kültürel yapısıyla Türkiye’de bambaşka bir seviyede olan Gerze için Festival’de aynı oranda önem arz etmektedir.

13 Şubat 1956 Gerze Yangını’ndan 4 yıl sonra Dönemin Cumhurbaşkanı Celal BAYAR ve Dönemin Başbakanı Adnan MENDERES başta olmak üzere çevre il ve ilçelerin desteğiyle yenide oluşan Gerze’de Yangın Evleri’nin kura usulüyle sahiplerine verilirken bu olay ilçede coşkuyla karşılanmıştır.Yangın Evlerinin vatandaşlara teslim tarihi olan 18-20 Temmuz 1960, Gerze’de Festival coşkusunun başlangıcı olmuş ve günümüze kadar da Festival olarak kutlanmaya devam etmektedir.

1960 yılından itibaren Gerze festivali olarak kutlanmaya başlayan 18-20 Temmuz tarihleri birbirini takip eden yıllarda ilçemizde Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin gelişmesi üzerine Gerze Kültür ve Sanat Festivali ismini almış, olağanüstü durumlar dışında her yıl kutlanmaya devam etmiştir.

2 yıllık Pandemi arasının ardından bu yıl 46.sını gerçekleştireceğimiz ve birbirinden güzel performanslarla siz değerli hemşehrilerimize sunacağımız Gerze Kültür ve Sanat Festivali’nde bizlere destek olan gönül dostlarına ve emeği geçenlere teşekkür eder, hepinize iyi eğlenceler dilerim"

Başkan ‘Atmayın’ Dedi

"280 üyesi olan Cittyslow sıralamasında 13. sıradayız. 10 gün önce Roma' ya giderek oy kullandık; 2 gün önce limanın içinde bazı akıntılar olmuş. Gerze’mizi temiz kullanalım. Arkadaşlar Roma’da ıslak mendil yok, o yüzden ıslak mendilleri de kanalizasyona atmayın.

Sizler için seyir terası yaptık. Diyorlar ki bunlara ne gerek var:  Gerek var çünkü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sizler için 1 milyar para yolladı.

Bunda belediyenin tek kuruş parası yok, bunu bilmenizi istiyorum, dedikodulara aldırış etmeyin,  kulak asmayın.3 yıl içinde Gerze’ye 60-70 milyar yatırım oldu" diye konuştu.

Cevat Şensoy' un konuşmasının ardından ilçemizde 10 aydır görev yapmakta olan ve fahri hemşehrilik unvanı verilen Gerze Kaymakamı Tekin Dundar' a Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy şehrin anahtarını teslim etti.

Başkan Şensoy, "bürokrat isterse masadan dahi kalkmaz ama Kaymakamımız Gerze’nin çocuğu,  hemşehrisi gibi. Ben hemşehrilik demek bile az kalır diyorum ve kendisine ilçemize verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gerze' nin ülkemizin nadide köşelerinden biri olduğunu söyleyen Gerze Kaymakamı Tekin Dundar konuşmasında, "10 ay önce Gerze’de göreve başladım. Sayın başkanımız ve ilgili kurum yetkilileriyle Gerze' nin yaşam kalitesini yukarı çıkartmaya çalışıyoruz umarız başarılı oluruz.

Sizleri daha güzel, daha müreffeh bir ilçede ağırlamak isteriz" diyerek festivale katılanlara iyi eğlenceler diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Gerzeli müzisyenlerden oluşan Grup Filostos festival alanını dolduran kalabalığı doyasıya eğlendirdi.

Grup Filostos' un ardından Gerzelilere müzik dolu harika bir gece yaşatan Random Müzik Grubu sahneye çıktı.

Türkçe ve yabancı şarkılardan oluşan repertuvarı ile Gerzelilere unutulmaz eğlence dolu bir gece yaşatan Random müzik grubu ve Filostos Grubuna gecenin sonunda Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Gerze Festivalin son gecesinde Öykü Gürman ile doyasıya eğlendi

Festivalin 2’ nci ve son gecesinde ünlü sanatçı Öykü Gürman, sevilen şarkılarından oluşan repertuvarı ile dinleyicilere büyüleyici bir gece yaşattı.

İlk olarak yerel müzik grubu ‘İz’ in sahne aldığı geceye, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Dikmen Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Refik Kaymakam Özlem Doğan, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, STK Temsilcileri ve Siyasi Parti Temsilcileri katılım sağladı.

Ünlü sanatçı Öykü Gürman’ ın sahneye çıkmasıyla başlayan eğlence tüm hızıyla devam etti.

Festival havai fişek gösterileri ile son buldu.

AdminAdmin