Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 13-09-2021 10:27   Güncelleme : 13-09-2021 11:05

Gerze Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği kuruldu

Emekli Gümrük Başmüfettişi Bülent Eryılmaz Başkanlığında Kurulan GER-SES İhtiyaç Sahiplerine Yardımlar Ulaştırmaya Başladı

Gerze Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği kuruldu

Önümüzdeki seçim döneminde Gerze Belediye Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Bülent Eryılmaz’ın Başkanlığını yaptığı kültür, sanat, eğitim ve spor branşlarını bir arada barındıran GER-SES Derneği kuruldu.

Gençlerin spor yapmaları, kültür, sanat ve eğitim alanlarında yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında katkıların sağlanabilmesi için kurulan GER-SES Derneği’nin kuruluş süreci geçen hafta itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Derneğin faaliyetleri le ilgili konuşan Eryılmaz, Avrupa Birliği fonları da dahil olmak üzere bir takım derneklerle de dirsek teması içerisinde olduklarını söyleyerek, ihtiyaç sahibi insanların da ihtiyaçlarına cevap vereceklerini ifade etti.

Eryılmaz, “Gerze Eğitim, Sağlık, Spor ve Kültür Derneği’nin geçen hafta itibariyle kuruluş süreci tamamlandı, asil yönetim ve denetim kurulu belirlendi.

Derneğin amacı, gençlerimizin spor yapmaları, Gerzeli hemşehrilerimizin sağlık, eğitim, kültür ve spor sorunlarına ilişkin yapabileceğimiz herhangi bir katkı varsa bunların üretilmesidir.

Sağlık, eğitim ve kültürle ilgili bir takım aktiviteler yaratmak, halkımızın kültür ihtiyacını giderecek olanakları Gerzeli hemşehrilerimize sunmak. Derneğimiz bunun için Avrupa Birliği fonlarımız başta olmak üzere bir takım yardım kuruluşları ile dirsek teması içerisinde olacak.

Onların tüm Türkiye’ye dağıttıkları yardım malzemeleri ayni olarak derneğimizle de ilişkilendirilmiş durumda. Bu yardımlar dernek üzerinden ihtiyaç sahibi kişilerle buluşturulacak.

Bunun dışında yine bizim 2000’li yıllarda İstanbul’da bir avuç insanla kurduğumuz Gerzeliler Derneği vardı. Bu dernekte yaşadığımız bir deneyim vardı. Bu deneyim üzerinden kendi koşullarımızda bir takım kaynaklar yaratabilirsek yine ihtiyacı olan hemşehrilerimize o yarattığımız kaynakların dağıtılmasını sağlayacağız.

Ofisimiz bundan sonra GER-SES kısaltması ve kitap okuyan insan logosuyla hizmet verecek. Tüm Gerzeli hemşehrilerimiz hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi kişilere dağıtımlar yaptıklarını kaydeden Eryılmaz “dağıtılmak üzere tanımlı, irtibatta bulunduğumuz dernekler ile bizi tanıyan ve bu kanalda çalışan STK’ler üzerinden ilk etapta bir miktar bebek maması geldi, şimdi onları dağıtıyoruz. Erkek ve kadın spor ayakkabılarımız geldi, gelmeye de devam edecek, onları da aynı şekilde dağıtmaya devam ediyoruz.

Dernekler tarafından insan ihtiyacı olabilecek toplu alımlar yapılmış, dağıtım için bize de aktarılan bu ayni yardımları ulaştırıyor olacağız.

Burada muhtarlardan yararlanacağız. Muhtarlarımız bize sahadaki yoksulları, ihtiyaç sahibi aileleri bildirecekler. Tüm Gerzelilerimizin muhtarlar üzerinden veya muhtarlar olmaksızın doğrudan da ofisimize müracaat edebilirler.

Müracaat halinde bizim elimizde vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderebilecekleri ne varsa, onları temin etmeye çalışacağız.

Doğrudan da müracaat edebilirler, arkadaşlarımız ofiste olacaklar bunun hem dağıtımıyla hem de depolanması ile ilgili çalışıyor olacaklar.

Derneğimizin başkanı benim, Başkan Yardımcımız Göksel Ünal, Muttalip Baş ve Nurcan Baydur’un yanı sıra 25 kişiden oluşan dernek üyesi çalışma arkadaşlarımız var.

Üye profilini çoğaltarak yürüyeceğimiz bir mekanizma düşünmüyoruz. Organizasyonda bize yardımcı olacak arkadaşlarımız varsa derneğimize bekleriz.

Biz Gerze dışında oluşturulmuş kaynakları bu dernek üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmasını organize edecek bir derneğiz.

Bunun dışında gerek belediye hizmetleri noktasında ihtiyaçlara ilişkin geliştirdiğimiz fikirleri, gerekse de yerel politika anlamında ki fikirlerle hemşehrilerimizi etkileyen noktalarda daha duyarlı olacağımız süreçleri izliyor olacağız” ifadelerini kullandı.   

AdminAdmin