Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 09-12-2021 09:59   Güncelleme : 09-12-2021 10:50

Gerze’de Yazar-Okur Buluşması

Yazar Emin Gürdamur, ilçemizde okurlarıyla buluştu

Gerze’de Yazar-Okur Buluşması

“Atları Uçuruma Sürmek" kitabıyla 2017 ESKADER tarafından verilen yılın hikâye kitabı ödülünü, “Herkesten Sonra Gelen’’ kitabıyla 2019 Türkiye Yazarlar Birliği hikâye ödülünü, 2019 Necip Fazıl Kısakürek İlk Eserler Ödülünü, 2020 Rasim Özdenören yılın öykü kitabı ödülünü alan Hece Öykü dergisi ve Diyanet Dergi'nin editörü Emin Gürdamur Sinop'ta Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri, Ayancık Halk Eğitimi Merkezinde Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ve Boyabat 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda Türk Telekom Fen Lisesi, Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi ve Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Gerze'de gerçekleşen programa Gerze İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlker Yıldırım, İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şube Başkanı Enver Öz, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Buluşmaları projesi kapsamında düzenlenen söyleşi öğrencilerin öyküler üzerine yaptığı değerlendirmeler ile başlayıp Edebiyat öğretmeni Çağlar Sarıtaş'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi ile devam etti; öğrenci soruları ve imza programı ile son buldu.

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Tekin Dundar yazar Emin Gürdamur'a hediye takdim etti. Böyle anlamlı projelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayıp öğrencilerin kitap okumayı asla bırakmaması gerektiğini dile getirdi.

AdminAdmin