Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 27-10-2015 13:14   Güncelleme : 27-10-2015 13:26

HAYALLER TİYATROSU “UMUT” VERİYOR

Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden biri olan "15. Direkler arası Seyircileri Tiyatro Ödülleri" Samsun Büyük şehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

HAYALLER TİYATROSU “UMUT” VERİYOR
 Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, Karadeniz bölgesinde 2014 – 2015 sanat sezonunda sahnelenen tiyatro oyunlarının tiyatro seyircilerinin değerlendirmelerinin ardından ödüllerin sahiplerini bulduğunu belirtti.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ayan tarafından takdim edilen “Umut Veren Tiyatro Ödülü”nü alan Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül yaptığı teşekkür konuşmasında, “Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’tan tüm sanat dostlarına selam olsun. Öncelikle Sinop Hayaller Tiyatrosu’nu Umut Veren Tiyatro Ödülü’ne aday olarak gösteren Türkiye Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) başkanı ve Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu hocamıza teşekkür ederim. Bizleri bu ödüle layık gören Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş başta olmak üzere tüm tiyatro gönüllülerine şükranlarımı bildiririm. Bu sene Umut Veren Tiyatro olduk, önümüzdeki yıl çok daha başarılı oyunlarla şimdiden bütün ödüllere aday olduğumuzu belirtiyorum. Her ne kadar burada sahnede ödülü alan Enes Cangül olarak gözükse de, bu ödül Sinop Hayaller Tiyatrosu’nun bütün oyuncuları, aileleri ve Sinoplular adına alınmış bir ödüldür. Huzurlarınızda oyuncu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Son olarak savaşların olmadığı, daima sanatın olduğu bir dünya, bir Türkiye arzusu ile hepinizi saygıyla selamlar, Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtirim.” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nde Ödüle layık görülen tiyatrolar ve ödülleri şu şekilde;

En İyi Prodüksiyon Ödülüne, Samsun Düşevi Oyuncuları - Doğum, Düğün ve Ölüm adlı oyun layık görüldü.

Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarından Saliha Çandar, "Gün Anneme Gebe" adlı oyundaki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu, Suat Onur Çalık da aynı oyunla En İyi Yönetmen ödülü aldı.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosunca hazırlanan "Derya Gülü" oyunundaki rolü ile Duygu Aydın En İyi Kadın Oyuncu, Kenan Yıldırım ve Özgür Aydın En İyi Erkek Oyuncu, Doğan Turan da En İyi Yönetmen seçildi. Onur Özgül Işık, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, aynı oyunla Sahne Tasarımı ödülünü aldı.

"Sapan" adlı oyunda rolü ile Nilsu Namlı ve Türker Büyük'e Genç Yetenek Ödülü, Erhan Özçelik'e de En İyi Yönetmen Ödülü verildi.

"Bir Adam Yaratmak" oyunuyla Zafer Bozdağ, Işık, Murat Çavuş Tasarım, Rıfat Çöl, En İyi Erkek Oyuncu, Murat Güney Tepe ise En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Zonguldak'ta Karadeniz Ereğli Sanat Kurumundan Cihangir Amca, "Azizname" adlı oyunla En İyi Yönetmen Ödülü'nün sahibi oldu.

Ordu'da Şirin İnci, "Lunapark" adlı oyunuyla En İyi Oyun Metni ödülüne layık görüldü.

Tiyatro için Emek Ödülü Avni Rakop'a, Tiyatro’da 40 yıl Ödülü de Kamil Coşkun Çetinalp'e verildi.

Törende, Sanata Destek Özel Ödülü'ne Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz layık görüldü. Törene annesinin vefatı nedeniyle katılmayan Yılmaz'ın yerine ödülünü Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ayan aldı.

Ödül gecesinde tiyatro sanatçısı Semir Sergen katılımcılara tek kişilik kısa bir gösteri sundu.

Seda ŞengülSeda Şengül