Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 31-03-2023 14:48   Güncelleme : 31-03-2023 15:44

İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Ülke genelinde başlayan Kütüphane Haftası, ilçemizde de "Kütüphanede İyileştirir" sloganıyla başladı

İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftasının 59’ uncusu “Kütüphane İyileştirir" sloganıyla ilçemizde de kutlandı.

Gerze Halk Kütüphanesinde yapılan kutlama programına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Gerze Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş hafta nedeniyle bir konuşma yaptı. Altuntaş konuşmasında, “kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek, dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.

59. Kütüphane Haftası “Kütüphane İyileştirir” ana temasıyla 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olup kutlanmakta olan Kütüphane Haftamız açılış törenine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

59. Kütüphane Haftası kapsamında yapılan konuşmaların ardından hafta nedeniyle "En çok kitap okuyan" okuyuculara ödülleri Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından verildi.

Kütüphane Haftasında Dereceye Giren Okuyucular:

Okul Öncesi

Fadime Songül Öztürk

Nehir Kıvrak

Emir Eymen Menekşe

Çocuk

Kaan Koca

Elif Duru Demirhan

Hamide Kader Çelik

Akın Gülsevim

Yetişkin

Tuncay Kalender

Mustafa Kalafat

Özge Demirhan

AdminAdmin